Tenista Jiří Veselý navštívil Pardubice

19.05.2015 16:30

daviscupový reprezentant a současný 37. hráč světového žebříčku Jiří Veselý navštívil Pardubice. Ty budou společně s Ústím nad Orlicí dějištěm prvních turnajů kategorie Futures na území Pardubického kraje.

Tenista Jiří Veselý navštívil Pardubice
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Tenista Jiří Veselý s hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým

V rámci své návštěvy Pardubic se Jiří Veselý nejdříve ve sportovní hale na Dašické setkal s žáky základních škol, a poté také s hejtmanem Pardubického kraje Martinem Netolickým, který převzal osobní záštitu nad oběma turnaji s dotací 15 tisíc dolarů.

„Jiří Veselý je příkladem nejen pro mladou generaci tenistů, ale všech začínajících sportovců. To, že byl již v 17 letech nominován do českého daviscupového týmu, svědčí o jeho talentu a především nasazení a tréninkové píli, bez které ani ten největší talent nemůže vyniknout,“ uvedl Martin Netolický. „Chci Jiřímu poděkovat, že jako patron obou turnajů podpoří tuto významnou tenisovou událost v Pardubickém kraji, protože ještě nikdy neměli tenisté možnost bojovat o své často první body do světového žebříčku právě na území kraje,“ dodal Martin Netolický.

Jednadvacetiletý český tenista, který ve své kariéře dosáhl nejvýše na 35. místo na žebříčku ATP, je v současné době českou dvojkou za Tomášem Berdychem. K Pardubicím má vztah především vzhledem ke svému vítězství na Pardubické juniorce v roce 2009. O dva roky později se stal juniorským vítězem dvouhry i čtyřhry na Australian Open. V lednu tohoto roku se v novozélandském Aucklandu radoval ze svého prvního a zatím posledního titulu na okruhu ATP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Temelíně začali s modernizací řízení důležitých bezpečnostních systémů

14:46 ČEZ: V Temelíně začali s modernizací řízení důležitých bezpečnostních systémů

Nový systém bude řídit důležitou část dieselgenerátorů, které slouží jako klíčový záložní zdroj elek…