Tenisté z Havířova opravili 35 let staré hřiště, hrát se na něm bude zadarmo

22.09.2015 20:19

Celé letní prázdniny zabrala rekonstrukce, jejímž výsledkem je moderní tenisový dvorec s antukovým povrchem. Tenisový klub Havířov obnovil ve svém sportovním areálu v ulici Opletalova dvorec číslo 6, který byl po 35 letech užívání ve zcela nevyhovujícím technickém stavu. Díky Nadaci ČEZ, která na rekonstrukci přispěla částkou 900 tisíc korun, bude klub provozovat kurt v režimu tradičních Oranžových hřišť a lidé si na něm mohou zahrát zadarmo.

Tenisté z Havířova opravili 35 let staré hřiště, hrát se na něm bude zadarmo
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Neobvyklou nabídku jistě ocení hlavně rekreační tenisté nebo děti z okolních sídlišť. „Mám z toho velkou radost. Koncepce takzvaného Oranžového kurtu navazuje na to, o co se snažíme dlouhodobě, tedy na výchovu mladé generace. Zájem dětí o tenis roste, naše kapacity jsou v podstatě vyčerpány. Obnovený kurt nabídne příležitost hlavně dětem ze sociálně slabších rodin,“ vysvětlil prezident Tenisového klubu Havířov Petr Špok.

Rekonstrukce nevyhovujícího hřiště zabrala havířovskému klubu celé letní prázdniny. „První práce začaly na začátku července, bylo nutné provést zcela nové odvodnění pomocí drenážního systému, odkopat terén pro novou konstrukční skladbu navrhovaného povrchu a instalovat nový antukový kryt,“ sdělil Špok. Nyní tak Oranžový dvorec pokrývá čerstvá antuka i nové vybavení a plocha je opět vhodná pro sportovní aktivity členů klubu i místních amatérských sportovců, kteří kurty v určených hodinách rovněž hojně využívají.

Tenisový klub Havířov sdružuje 163 členů, z toho 122 dětí ve věku do 15 let. V loňské sezóně jej reprezentovalo celkem 13 družstev v různých ligových soutěžích. Havířovský klub vychovává nejen hráče pro výkonnostní tenis, ale provozuje i volnočasové tenisové kroužky pro děti, které se sportu chtějí věnovat rekreačně. Jeho trenéři pravidelně docházejí do místních mateřských a základních škol, kde nejmenší učí základům bílého sportu. Svůj tenisový areál v ulici Opletalova, který tvoří celkem deset dvorců, otevírá i místním bez klubového členství.

Nadace ČEZ pomáhá městům a obcím po celé České republice budovat sportovní i dětská Oranžová hřiště už od svého založení v roce 2002. Za tuto dobu podpořila téměř 330 hřišť v celkové hodnotě přibližně 300 milionů korun. „Tenisový klub Havířov se zaměřuje na práci se všemi věkovými i výkonnostními skupinami bez rozdílu, čímž významně přispívá k jejich zdravému životnímu stylu. Jsme rádi, že i s naší pomocí disponuje moderním zázemím, a dokáže tak uspokojit zájem veřejnosti o sportovní aktivity,“ uvedla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.
Více informací na www.nadacecez.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…