Tento pátek bude černý. Slevy pekelné a nabídka Comics Centra paranormální

22.11.2016 16:50

Black Friday srazí ceny u vydavatele legendárních komiksů jakými jsou Hellboy, Goon nebo třeba Sin City, na polovinu!

Tento pátek bude černý. Slevy pekelné a nabídka Comics Centra paranormální
Foto: Archiv vydavatele
Popisek: Black Friday srazí ceny u vydavatele legendárních komiksů jakými jsou Hellboy, Goon nebo třeba Sin City, na polovinu!

Comics Centrum na tzv. Černý pátek (25. listopadu) snižuje ceny v kamenném obchodě o 50%, v e-shopu o 40% a přidává dopravu zdarma. Akční ceny mají i tituly exklusivní edice Na přání. Každá kniha z ní je o 50 korun levnější. Za mimořádně výhodných podmínek jde pořídit i takové tituly jakými jako Hillův “Plášť”, komiksové přebásnění Poa “Duchové mrtvých” nebo nadšeně přijímaná Petersenova “Myší hlídka!”

K mimořádné nákupní příležitosti se přidává i šance “naskočit” od začátku do rozjetého vlaku komiksu Hellboy. Comics Centrum totiž znovu vydá jeho první díl “Sémě zkázy”. První kniha o pekelném chlapci pojmenovaném Hellboy čtenáře vrací k jeho příchodu na svět a zároveň se setkáváme i s dalšími členy zásahového týmu Úřadu paranormálního výzkumu a obrany.

titul

Aktuální vydání je sice už třetí, ale přece nové – má totiž upravený překlad, který odpovídá událostem z následujících dílů série Hellboy a série Ú.P.V.O.

Sběratelé a fanoušci tak mají jedinečnou příležitost poskládat si znovu celou sérii, která bude postupně vycházet.

https://lh3.googleusercontent.com/x2zgRkgvwByzGWKvhluR8ibZIlIcchSIQqj44QBG35o0ftcon4HhRcxpvKc7cByvZetSOmFkHFqJreIl2V2GQTGt_YuVR4hq-yqWH2aO40LUy-5EPfodndWu3dZwZIi6yBzMbuRax2EagAfwhQ

Mike Mignola, John Byrne: Hellboy 1: Sémě zkázy

Ve třetím, upraveném vydání vychází v překladu Jana Kantůrka v Comics Centru

Pevná vazba , 144 celobarevných stran, MOC 599 Kč (u nakladatele s výraznou slevou)

Autor proslulejšího Hellboye Mike Mignola vymyslel dnes už legendárního rohatce v roce 1993. Do světa vymyšleného pro komiksy s Hellboyem postupně přibylo několik vedlejších větví a to zejména „Ú.P.V.O.“, které počtem dílů a odboček Hellboye překonalo.

Čtenáři i sám Mignola byli zvědaví na další osudy ostatních členů bývalého Hellboyova týmu. Proto nejprve vznikly dvě knihy povídek Dutozem a Duše Benátek, ve kterých si Mignola testoval možnost existence příběhů Hellboye bez Hellboye a vybíral tvůrčí tým. Série tak fakticky začíná až třetí knihou “Žabí mor”.

Navíc se tvůrčí tým ustálil až při tvorbě čtvrtého dílu série s názvem “Smrt”, kdy  k tvůrci Miku Mignolovi, výtvarníku Guy Davisovi a koloristovi Dave Stewartovi přibyl scenárista John Arcudi. Jak se v reakcích čtenářů ukázalo, byla to velmi šťastná volba. V Itálii narozený scenárista se podílel i na všech pokračováních této série a na dalších příbězích z Mignolova universa.

Ú.P.V.O. dala Mignolovi možnost rozvinout a dokončit různé příběhy jen letmo naznačené v Hellboyovi. Obě série se tak navzájem prolínají a doplňují.

Už od třetího dílu legendární série příběhů z “Úřadu paranormálního výzkumu a obrany” rozhodují o vydání komiksu sami čtenáři! A úspěšně - jejich objednávky dovedly nakladatele Comics Centrum už k šestému dílu nazvanému “Univerzální stroj”, který vyjde 5. prosince 2016.

Mike Mignola, John Arcudi, Guy Davis: „Ú.P.V.O. 6: Univerzální stroj“

V překladu Jana Kantůrka vydává nakladatelství Comics Centrum

Vázaná s přebalem, 144 barevných stran, MOC 399 ,- Kč

Ohlasy na sérii:

Jednu otázku si asi musí položit každý, kdo o sérii Ú. P. V. O. ví: Obstojí Hellboyův svět bez Hellboye? Nevím jak vy, ale já byl od začátku přesvědčen, že ano. Na Hellboyovi se mi líbí, jak si Mignola bere vše dobré ze všemožných slovanských, afrických, jihoamerických a dalších legend, aby vytvořil svět plný tajemství, překvapení, ale také logiky. Svět, který funguje jinak než ten náš, ale přesto mu rozumíme.                                                                                                     

mfantasy.cz

A samozřejmě všechny kvality, které si s Mignolou (a jeho Hellboyem) pojíme. Cit pro výstavbu děje tak, aby popouštěl informace velmi opatrně, držel nás, současně i uspokojoval (načež čas od času zjistíme, že je vše jinak). Cit pro drobnokresbu svých postav, kdy skrze současné jednání odkrýváme mnohdy velmi tajemnou minulost (mimochodem na tomto je Žabí mor do značné míry postaven). Cit pro provázanost mezi jinými svými díly a v neposlední řadě cit pro zakomponování velmi sugestivních výjevů s těmi, které koledují o spokojený čtenářský úsměv.                          lukasgregor.cz

Mike Mignola (1960) výtvarník a scenárista původem z Kalifornie publikoval své první obrázky, když mu bylo dvacet. V roce 1983 začal pracovat ve vydavatelství Marvel a později kreslil obálky pro některé sešity Batmana u nakladatelství DC. V roce 1993 vymyslel dnes už legendárního Hellboye. Vedle kresby tehdy začal psát scénáře, kterým se v současnosti věnuje především. Do světa vymyšleného pro komiksy s Hellboyem postupně přibylo několik vedlejších větví a to zejména Ú.P.V.O. Výtvarně se Mike Mignola podílel na filmech Blade II, Atlantis a Drakula F. Coppoly, ke kterému nakreslil i komiks.

COMICS CENTRUM vzniklo v roce 2003. Zakladatelé nakladatelství získali své zkušenosti s komiksem již v roce 1993 prací na magazínu Comics Arena. Ve své produkci se Comics Centrum zaměřuje na komiksové příběhy určené především dospělým čtenářům, na díla zajímavá po scenáristické i grafické stránce. Nakladatelství vydává romány v obrazech, jako je například Ragemoor, Drsná škola, Goon, Vrána, Hellboy, Sin City,              300 – Bitva u Thermopyl nebo Conan. V roce 2007 Comics Centrum vydalo v České republice historicky první knihu o dějinách světového komiksu. Pro české vydání nakreslil speciální obálku Bryan Talbot. V roce 2012 Comics Centrum přivítalo v Praze Jamese O´Barra, výtvarníka a autora kultovního komiksu Vrána, který zde prvně pohovořil o své práci, komiksech, o Vráně a její zfilmované verzi. Vydání restaurovaného komiksu Drsná škola z roku 2013 bylo natolik úspěšné, že si restaurovaná data vyžádali i ve vydavatelství Dark Horse v USA. Po dlouhodobém jednání se Comics Centru podařilo získat práva na vydávání původního komiksu Želvy Ninja, který v současné době vychází v České republice jako v jediné zemi mimo USA. Od roku 2014 začalo Comics Centrum  vydávat speciální velkoformátové sbírky komiksů. Doposud takto vyšly knihy: „Kurva velký Sin City“, „Hellboy: Pekelná knižnice kniha první“,„Hellboy: Pekelná knižnice kniha druhá“ ,„Kolosální Conan“ a „Witchblade“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…