Teplo přímo ze zdroje přilákalo první vlaštovky

09.10.2016 9:36

S nabídkou možnosti na snížení nákladů na vytápění a ohřev vody pro část odběratelů napojených na systém dálkového vytápění v Litvínově přišla počátkem letošního roku akciová společnost Severočeská teplárenská (ST). Návrh byl určen odběratelům splňujícím předem stanovené technicko-ekonomické ukazatele.

Teplo přímo ze zdroje přilákalo první vlaštovky
Foto: Archiv UE.
Popisek: Teplárna United Energy.

„Základní princip návrhu spočívá v zajištění dodávek tepelné energie „přímo ze zdroje“, tedy od výrobce (United Energy) a přímého distributora tepelné energie (ST) z Teplárny Komořany, bez dalších prostředníků,“ komentoval nabídku ředitel Severočeské teplárenské Petr Horák.

Nabídka možných úspor přilákala první vlaštovku v podobě společenství vlastníků bytového domu v ulici Valdštejnská 2110 v Litvínově, které se s teplárenskou společností domluvilo na realizaci projektu a vybudování zcela nové, moderní předávací stanice. Ta byla uvedena do provozu ještě během léta.

„ Pro obyvatele domu se kromě změny dodavatele tepelné energie nic nezměnilo. Jsme schopni plně nahradit stávajícího dodavatele co do kvality i rozsahu zajišťovaných služeb. Přidanou hodnotou pro konečné spotřebitele je však výrazné snížení celkových nákladů na nákup tepelné energie díky její přímé dodávce od výrobce a přímého distributora. Pro naši objektovou předávací stanici navíc zajišťujeme nepřetržitý dohled napojením na dispečink a její kompletní servis dle požadavků našich zákazníků,“ dodává Horák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…