Teroristické útoky v Londýně: Výzva k vyhnutí se oblastem London Bridge a Borough Market

04.06.2017 9:16

Velvyslanectví ČR v Londýně důrazně vyzývá k vyhnutí se oblastem London Bridge a Borough Market. V oblastech došlo v sobotu 3. června večer k teroristickým útokům, policie oblasti uzavřela, zasahují zdravotní a bezpečnostní složky.

Teroristické útoky v Londýně: Výzva k vyhnutí se oblastem London Bridge a Borough Market
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

V sobotu 3. června 2017 ve večerních hodinách se v Londýně odehrála série dvou velmi vážných incidentů - teoristických útoků. Nejprve lehké nákladní auto jízdou po chodníku po mostě London Bridge ve 22:08 hod. smetlo několik chodců, následně na nedalekém Borough Market z dodávky vystoupili tři muži, kteří začali noži útočit na náhodné chodce jdoucí po Borough High Street. 

Londýnská policie vyzývá, aby se lidé vyhnuli oblastem London Bridge a Borough Market.

O půlnoci policie vydala twitterem návod občanům, kteří by se případně setkali s útočníky: "Run, Hide, Tell" ("Uteč, Schovej se, Oznam policii"). 

Mimo provoz jsou vlakové stanice  London Bridge, Waterloo East, London Charing Cross a London Cannon Street. Metro uzavřelo stanice London Bridge, Borough, Monument Station 

V případě potřeby se obracejte na nouzovou linku ZÚ Londýn: +44 77 6968 2442 nebo na Operační a informační centrum MZV: +420 224 182 425.

AKTUALIZACE k 4.6.2017, 01:15 hod.: Třetí incident, který se odehrál v sobotu 3. června večer v londýnské oblasti Vauxhall, později policie označila za "pobodání" nesouvisející s incidenty na London Bridge a Borough Market. Oficiální informace Londýnské metropolitní policie: https://twitter.com/metpoliceuk

AKTUALIZACE k 4.6.2017, 6:59 hod.: Londýnská metropolitní policie zřídila kancelář a tel. linku, na kterou se mohou obracet lidé obávající se v souvislosti se včerejším teroristickým útokem v Londýně o své blízké: 0800 096 1233 a +44(0)20 7158 0197 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…