The SCHOOL DANCE 2014 startuje také v ČR

09.03.2014 14:34

Největší středoevropská taneční soutěž pro školy The SCHOOL DANCE 2014 startuje letos také v České republice.

The SCHOOL DANCE 2014 startuje také v ČR
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Balet, Státní opera Praha

Soutěž pro mateřské, základní a střední školy se koná od roku 2012 na Slovensku a po úspěšných dvou ročnících se pořadatelé rozhodli rozšířit The SCHOOL DANCE 2014 do České republiky a Polska. Jedná se tak o největší taneční soutěž pro školy ve střední Evropě. Cílem soutěže je motivovat žáky a studenty k pohybu a k efektivnímu využívání informačních technologií. Kromě tanečních videí musí školy vytvořit interaktivní materiál věnovaný svému regionu.

Pořadatelem The SCHOOL DANCE 2014 je nezisková organizace EDULAB a taneční akademie DANSOVIA. V České republice je partnerem soutěže společnost EDULOGY, provozovatel vzdělávacího portálu eKabinet.cz. „Fakt, že děti i mládež mají málo pohybu, se stává problémem i u nás. Ministerstvo školství navrhuje situaci řešit hodinou tělocviku navíc. My říkáme – zapojte se do soutěže The SCHOOL DANCE 2014 a začněte trénovat. Víme, že dnešní děti a mládež tráví u počítače čím dál tím více času. Pokud je to v rámci vzdělávání, jsme pro a maximálně to podporujeme. Ale ve svém volnu by měly myslet také na dostatek pohybu a aktivní zábavu,“ říká k soutěži Richard Valenta, ředitel společnosti EDULOGY.

Ve všech zapojených zemích soutěž probíhá ve dvou kategoriích. V BEST DANCE jde o nejlepší taneční vystoupení. V kategorii LOCAL DANCE mají soutěžní videa co nejlépe prezentovat jednotlivé regiony České republiky, Slovenska a Polska prostřednictvím tance. Styl tance v této kategorii není striktně definován, může se tak jednat o folklórní tance nebo například i klasiku či hip-hop. Podmínkou je provázání videa s regionem, tedy s významným místem, událostí, tradicí či zvyky dané oblasti. Nad LOCAL DANCE převzal záštitu Slovensky´ lidový umělecky´ kolektiv SLˇUK. V obou kategoriích musí soutěžící školy kromě videa připravit také jeden interaktivní materiál zaměřeny´ na prezentaci regionu, ze kterého škola pochází. Soutěžící mají na výběr interaktivní plakát GLOG, který jednoduše vytvoří pomoci´ nástroje GLOGSTER nebo interaktivní TUUL prezentaci.

Soutěž je určena mateřským, základním a středním školám, které se mohou registrovat a nahrát svá soutěžní videa na web www.schooldance.cz do 30. dubna 2014. Každá škola se může zaregistrovat pouze jednou a může přihlásit maximálně 3 soutěžní videa o maximální délce 3 minut. Hlavní záštitu nad soutěží převzal Digitální lídr SR Peter Pellegrini.

Registrace a informace o soutěži jsou dostupné na: www.schooldance.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…