Tipy na Valentýna: Čím potěšit na svátek všech zamilovaných

13.02.2014 10:00

Den svatého Valentýna či lidověji Valentýn, který připadá na 14. února, se u nás začal slavit až po roce 1989. Záhy však zdomácněl a stal se populárním způsobem, jak milou pozorností projevit náklonnost a lásku. Možností je skutečně nepřeberně. Někdo ocení prostý polibek, jiný zas květiny či cukrovinky ve tvaru symbolu lásky – srdce. Valentýnská přáníčka lze vyrobit i vlastními silami, návodů, třeba na internetu, je spousta. Radost udělají i dárky pro zdraví a krásu. Přinášíme pár tipů, které váš protějšek snad ocení.

Tipy na Valentýna: Čím potěšit na svátek všech zamilovaných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pár krmící labutě

Valentýnské konopné víno

Opojte se na Valentýna originálním suchým vínem Carun vzácné odrůdy Kerner 2008 s přídavkem konopí. Ryzlinkový typ moravského zemského vína je obohacen o bio extrakt ze semen a z nadzemní části byliny konopí. Odrůda Kerner byla vyšlechtěna křížením odrůd Trolínské (Schiava Grossa) a Ryzlink rýnský. Každý milovník vína by měl ochutnat toto jedinečné spojení s konopím. Podávejte vychlazené.  Alk. 12,5 %, obj. 50 cl. 290 Kč

http://www.konopnyshop.cz/

Vraťte se na začátek vztahu, alespoň podle vizáže

Dopřejte partnerce či partnerovi dokonalý vzhled.  Stačí si na zajít RegenPlazmu či RegenMatrix, metody původem ze Švýcarska, které vás omladí za pomoci výtažku z vlastní krevní plazmy. Vrátit čas nazpět dovedou bez použití skalpelů na pražské klinice Mediestetik. Cena: od 15 870 Kč včetně DPH.

www.mediest.cz

Exkluzivní mobilní telefon z dílny italských designérů

Případné odloučení s vaším milovaným vám jistě pomůže překlenout stylový mobilní telefon Nubia Z5 mini. Štíhlé tělo v elegantní bílé barvě bylo navrženo italským designérem Stefanem Givannonim. Čisté kontury dále doplňují výrazné červené designové prvky. Telefon tak bude vaším nejen příjemným a užitečným, ale i reperezntatvním každodenním společníkem. Chvíle sdíleného štěstí i výměnu žhavých obrázků s partnerem zajstí vestavěný fotoaparát s množstvím pokročilých funkcí a vysokým rozlišením 13 MP. Nubia Z5 mini je také silák, díky čtyřjádrovému procesoru poskytuje více než dostatek výkonu pro sledování filmů ve vysokém rozlišení nebo hraní nejmodernějších mobilních her.

http://www.alza.cz/zte-nubia-z5-mini-d515825.htm Cena: 8 990 Kč včetně DPH

Oslaďte si Valentýna konopným sirupem

Populární značka Carun uvádí sladký konopný sirup pro všechny zamilované. Výhodou je, že si jej mohou nejen o Valentýnu vychutnat rovněž všichni cukrovkáři, protože neobsahuje cukr, ale je slazený přírodním jablečným bio koncentrátem. Pomůže i všem nachlazeným a trpícím na nemoci dýchacího ústrojí. Doporučuje se ředit v poměru 1:7. Obsahuje vodní extrakt z konopí setého a je vhodný i pro děti a těhotné ženy. Obávat se THC skutečně nemusíte. Objem: 0,3 litru. 130 Kč.

http://www.konopnyshop.cz/

Matcha Tea pro valentýnské zahřátí

Zima už konečně v plné síle a pro zahřátí se hodí celá řada metod. Od horké vany a sauny, které dodají teplo zvenku, až po různorodé nápoje, které působí zevnitř. Pokud je naším cílem nejen se ohřát, ale i udělat něco pro své zdraví a vitalitu, předcházet či odbourávat únavu těla i mysli, stojí za povšimnutí jeden konkrétní čaj, tedy král mezi čaji. Z dalekého Japonska pochází speciální a vysoce kvalitní zelený čaj smaragdové barvy, který má řadu jedinečných vlastností. Matcha Tea obsahuje vysoké množství tolik potřebných antioxidantů a vlákniny, které se v něm uchovávají díky originálnímu způsobu pěstování a zpracování. „Vznik antioxidantů a jasně zelené barvy čaje umožňuje zastínění čajovníkových polí během závěrečné fáze pěstování. Vláknina je v čaji zachována díky tomu, že konzumujeme přímo čajové lístky, nikoliv jen jejich louh,“ vysvětlil Petr Patočka ze společnosti Čajová květina, která Matcha Tea do ČR dováží. Dužina lístků je usušena a následně rozemleta na jemný prášek, z kterého vzniká onen lahodný čaj. Pro jeho dokonalou přípravu byl vyvinut i Matcha šejkr, díky kterému se dá čaj připravit kdekoliv během pár minut.  Ceny: Dvojbalení s šejkrem: 695 Kč, Ceremony: 460 Kč, Delicacy: 699 Kč, šejkr: 99 Kč

http://www.matchatea.cz/. 

Luxusní konopné hojivé krémy a masti třeba na „zlomené srdce“

I o Valentýnu se stane, že je člověk osamocen. Proč si však nezlepšit náladu, případně někomu? Luxusní konopný pleťový krém navíc s extraktem z celých rostlin Cannabis Sativa s obsahem protizánětlivých cannabinoidů může být skvělým dárkem. Krém pro dokonalou každodenní péči o zdravou a problematickou pokožku s extraktem z BIO konopí a BIO konopným, BIO olivovým a BIO jojobovým olejem. Je vhodný pro všechny typy pleti. Díky přírodní složce MaySilk zanechává pleť sametově hebkou, bez pocitu mastné pokožky. Objem: 50 ml za 390,- Kč.

http://www.konopnyshop.cz/

Relaxační pobyt v konopných lázních

Svátek zamilovaných je za dveřmi. Dopřejte svému partnerovi víkendový pobyt v konopných lázních, které jsou součástí Hotelu Bobík ve Volarech. Romantický víkend na dvě noci pro dvě osoby s polopenzí a základními konopnými procedurami Carun vyjde na 3290 Kč.

http://www.hotelbobik.eu/

Miluji tě!

Jak se řekne české „miluji tě“ ve světových jazycích? Zde je pár příkladů.

Například:

arabské ANA BEHIBEK
mohawské KONONOKWA
svahilské NAKU PENDA
mandarinské WO AI NI
albánské TE DUA

Nepatrně delší:

Korejec NANUN DANKSINEUL MUCHEOG JOAHAPNINDA
Welšan YR WIF I YN DY GARU DI Fin MINA RAKASTAN SINUA
Kanaďan (v řeči domorodých Eskymáků) NANU NIMMEGE PRETI MADITI IDINI

Pro zasmání:

Chorvat VOLIM TE
Bulhar OBICHAM TE
Kazach MEN SENY JAKSY KUREMYN

Kdo byl sv. Valentýn?

Podle dostupných zdrojů to byl nejspíše kněz v době císaře Klaudia II. Vládce to byl krutý, přesvědčený, že láska odvádí vojáky od jejich povinnosti v armádě, a proto zakázal sňatky. Valentýn se rozhodl ignorovat pro něj tento směšný zákaz a i nadále zamilované páry oddával. Císař se to doslechl a nechal kněze v kostele zaujmout a uvrhnout do žaláře. U oken kopky se začaly kupit dopisy a dárečky od lidí, kterým k sňatku pomohl. Před smrtí popravou se dokonce dle pověsti do Valentýna zamilovala dcera žalářníka a kněz jí v den své popravy – 14. února – zanechal dopis, v němž se vyznal ze své lásky k ní. Zemřel téhož dne r. 269 př. n. l.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…