Tisíce studentů z ČR se utká o vítězství v 5. ročníku vědomostní soutěže IT-SLOT

10.11.2014 16:06

Dny 27. a 28. listopadu letos připadnou na 1. kolo celostátní soutěže v informatice jménem IT-SLOT (zkratka Systém Logických OTázek). Populární klání českých studentů základních škol pořádá již tradičně Soukromá střední škola výpočetní techniky Praha (SSŠVT). V letošním již 5. ročníku zatím přislíbilo účast 50 českých škol. Loňské statistiky uvádějí účast 112-ti základních škol z celé ČR s rekordním počtem 2456-ti soutěžících. Své síly změří i letos v online testu zaměřeném na informační technologie a logické myšlení.

Tisíce studentů z ČR se utká o vítězství v 5. ročníku vědomostní soutěže IT-SLOT
Foto: SSŠVT
Popisek: Student SSŠVT.

Dle vlastních slov ředitele pořadatelské Soukromé střední školy výpočetní techniky Martina Vodičky si i letos klade soutěž za cíl prohloubit atraktivní formou logické myšlení. „První část soutěžních úloh je zaměřena na oblast základních vědomostí o informačních technologiích, tedy internetu, hardwaru, softwaru, operačních systémech, komunikaci prostřednictvím ICT a programování. Druhá část soutěžních úloh je pak věnována matematickému a logickému myšlení,“ prozrazuje ředitel Martin Vodička s tím, že soutěž je postavena na systému logických otázek pro žáky 8. a 9. tříd základních škol, kteří budou reprezentovat nejen sebe, ale i svou školu. Každému soutěžícímu bude zvlášť vygenerováno 25 otázek formou online testu. Soutěž je dvoukolová. 1. kolo (kvalifikační) probíhá online po registraci na webu www.it-slot.cz.

Přihlášené školy? Zatím vede Praha

Mezi přihlášenými zatím vévodí školy z Prahy a Středočeského kraje. Nechybí však ani Královéhradecký kraj a v menším množství i školy z ostatních krajů např. Vysočina (Jihlava), Liberecký kraj (Liberec), Olomoucký kraj (Olomouc) či Jihočeský kraj (České budějovice). Pořadatelé jsou si podle zkušeností jistí, že soutěžící postupně přibudou ze všech koutů České republiky.

45 nejlepších postoupí do finále

Nejlepší hráči se utkají ve druhém kole, které je zároveň finálové. To se bude konat 17. prosince v budově Soukromé střední školy výpočetní techniky na pražském Proseku. Soutěží se o zajímavé ceny nejen pro účastníky, ale i pro jejich školu. Partnerem IT-SLOT jsou tradičně firmy Dell a business communication.

Jak soutěžit?

Aby se mohli školáci soutěže IT-SLOT zúčastnit, musí se jejich základní škola do soutěže nejprve prostřednictvím učitele IT zaregistrovat. Po registraci obdrží škola přihlašovací údaje. Poté může učitel IT přihlásit své žáky v sekci "Správa žáků" na webu www.it-slot.cz. Registrace probíhá do 26. listopadu 2014.

Výhry v soutěži

Mezi hlavními cenami pro školy je například tablet Dell Venue Pro 11, projektor Dell M115HD či monitor Dell UltraSharp U2414M (24"). Všichni účastníci finálového kola konaného 17. prosince získají poukaz na slevu ze školného na Soukromé střední škole výpočetní techniky ve výši 1 000 Kč. Pro žáky jsou dále připravené výhry jako tablety Lenovo Yoga 10 Full HD, Asus MemoPad HD 7, multimediální zařízení Approx MP3 Player 8GB a Flash Disky.

Historie soutěže IT-SLOT

První ročník soutěže pořádala SSŠVT v roce 2010, kdy se do soutěže zaregistrovalo 80 základních škol a 960 žáků. Druhý ročník zaznamenal značný nárůst počtu účastníků. Roku 2011 se zaregistrovalo 110 škol a 1740 žáků. Do 3. ročníku se zaregistrovalo v roce 2012 dokonce 123 základních škol s 2567 školáky, přičemž z nich 2253 odehrálo první kolo. Vítězem 3. ročníku se stal Robin Krempaský z Gymnázia a SOŠ Orlová. Na finálové kolo zatím posledního 4. ročníku IT-SLOT přijelo celkem 28 žáků z 18 škol z celé České republiky. Soutěžící byli například z Českých Budějovic, Plzně či Pardubic. Vítězem se stal Jakub Cach z pardubické Základní školy Polabiny 1, který získal celkem 24 bodů z 25 možných.

Veškeré informace o soutěži je možné najít na webu http://www.it-slot.cz/ nebo kontaktujte:

O Soukromé střední škole výpočetní techniky Praha (SSŠVT)

Soukromá střední škola výpočetní techniky, s.r.o. je střední odborná škola s dlouholetou tradicí, fungující od r. 1994. Studentům nabízí studium specializací: Grafické systémy a tvorba webových stránek, Správa počítačových sítí, Programování a databázové systémy. V současné době patří mezi nejmoderněji softwarově i hardwarově vybavené školy v ČR. Jejím výrazným kladem je také kvalita pedagogů. Jak vyučující odborných, tak i všeobecně vzdělávacích předmětů, kteří jsou ve svých oborech fundovanými profesionály. Kvalita výuky se každoročně odráží ve vysokém počtu absolventů přijímaných na vysoké školy. O absolventy školy je rovněž značný zájem na trhu práce. Uplatňují se v širokém spektru zaměstnání spojených s využitím výpočetní techniky a informačních technologií. SSŠVT je členem Sdružení soukromých škol ČMS. Více informací o společnosti naleznete na http://www.sssvt.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…