Transparency International zve na "Zapískej ve Světozoru"

11.10.2015 11:14

Transparency International vás v rámci kampaně www.zapiskej.cz #zapiskej zve ve středu 21. 10. od 19:00 do Kina Světozor na exkluzivní promítání legendárního snímku Serpico s navazujícím diskusním panelem se zajímavými hosty na téma whistleblowing.

Transparency International zve na "Zapískej ve Světozoru"
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Šéf Transparency International David Ondráčka v pořadu Hyde Park

Toto kriminální drama vzniklo podle stejnojmenné knížky newyorského novináře Petera Maase, jenž v ní vylíčil skutečné osudy policisty Franka Serpica (Al Pacino), který byl dlouholetým členem newyorského policejního sboru a v roce 1971 svědčil v rozsáhlém případu korupce proti svým kolegům. Policejní důstojník Serpico, který neváhá ani na okamžik a postaví se vlastním druhům, i když velmi dobře ví, že bude terčem jejich pomsty, patří k nejlepším Pacinovým hereckým výkonům (znamenal pro něho druhou v dlouhé řadě osmi oscarových nominací). Režie se zhostil Sidney Lumet (Dvanáct rozhněvaných mužů, Zastavárník, Vražda v Orient expresu).

Whistleblowing je celosvětovým tématem, který rezonuje napříč celou společností nejen v zahraničí, ale také v České republice. Whistlebloweři mohou zachraňovat životy, zdraví, peníze, životní prostředí a podporují právní prostředí tam, kde existuje prostor pro možné nekalosti. Transparency International se zasazuje o přijetí široce nastavené a efektivní ochrany whistleblowerů. Proto po skončení promítání bude následovat diskuzní panel o whistleblowingu a jeho podobě nejen u nás, ale také na Slovensku. Můžete se také těšit na malé občerstvení na baru Kina Světozor.

HOSTÉ PANELU:

Pavel Nechala (advokát a spolupracovník Transparency International Slovensko)

Dalibor Fadrný (vedoucí oddělení boje s korupcí – Úřad vlády ČR)

Petr Leyer (vedoucí Právní poradny TI Česká republika)

Debatu moderuje David Ondráčka (ředitel TI Česká republika) 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…