Trash Made přichází s novinkami, nabídne novou kolekci ekologických dárků

13.11.2012 9:50

Česká značka Trash Made před Vánocemi rozšiřuje svou kolekci originálních šperků a bytových doplňků. Představuje nové modely designových předmětů vyrobených ze součástek vyřazených elektropřístrojů. Výrobky vznikají zčásti v chráněných dílnách, jejich nákupem tak lze podpořit nejen recyklaci elektroodpadu, ale i pracovníky se zdravotním omezením.

Trash Made přichází s novinkami, nabídne novou kolekci ekologických dárků
Foto: red
Popisek: Trash Made

Značka Trash Made letos opět inovovala portfolio produktů, které rozšířila například o nové lampy vypletené barevnými dráty či pokryté foliemi z LCD monitorů. Předměty ze starých disků, tlačítek telefonních budek, krytů stolních počítačů a dalších součástí starých elektrozařízení vytváří trojice designérek ve spolupráci s firmou REMA Systém a chráněnými dílnami. Originální šperky a doplňky Trash Made již získaly několik nominací na prestižní Ceny Czech Grand Design, které uděluje Akademie designu ČR.

„Kolekci Trash Made neustále obměňujeme. Každý z předmětů je originálem s vlastním jedinečným příběhem. A představuje tak ideální vánoční dárek, který zaručeně potěší,“ uvedla manažerka neziskového projektu Trash Made Lenka Kleger ze společnosti REMA Systém. „Cílem Trash Made předmětů není pouze být něčí ozdobou. Projektem se především snažíme lidem ukázat, že i věci, které se stanou odpadem, mohou získat nové využití a překvapit svou novou funkčností a krásou,“ dodala Kleger s tím, že originální produkty Trash Made vzbudily zájem i v zahraničí. Od 3. prosince je například budou moci obdivovat návštěvníci Českého centra v bulharské Sofii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…