Travel Service se stane majoritním akcionářem Českých aerolinií

14.10.2017 8:17

Společnost Travel Service, a.s., se dohodla se stávajícími akcionáři Českých aerolinií na odkupu jejich akcionářských podílů v Českých aeroliniích.

Travel Service se stane majoritním akcionářem Českých aerolinií
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Majoritním akcionářem s 97,735% podílem se Travel Service stane po uskutečnění převodu 44% podílu akcií ČSA od společnosti Korean Air Lines Co., Ltd. a 19,735% podílu akcií od společnosti PRISKO a.s. Vypořádání transakcí by mělo proběhnout v horizontu zhruba 3 měsíců, poté, co budou uděleny souhlasy příslušných úřadů pro kontrolu hospodářské soutěže v několika zemích.

Společnost PRISKO a.s., jejímž jediným akcionářem je Ministerstvo financí České republiky, může od prodejní smlouvy odstoupit ve lhůtě pěti pracovních dnů po obdržení posledního souhlasu příslušného antimonopolního úřadu. V takovém případě bude Travel Service vlastnit v Českých aeroliniích 78% podíl akcií.

Současnými akcionáři Českých aerolinií jsou společnosti Korean Air Lines Co., Ltd. (vlastnící 44% podíl v Českých aeroliniích), Travel Service, a.s. (s 34% podílem), PRISKO a.s. (19,735 %) a Česká pojišťovna a.s. (2,265 %).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…