Trenér a „jeho“ basketbalistky včera brigádničili ve strakonickém pivovaru DUDÁK

06.11.2014 16:15

Trenér strakonických basketbalistek z týmu Sev-en Ivan Beneš včera brigádničil v měštanském pivovaru DUDÁK. Navážel do skladu palety plné piv. Pomáhal nosit basy do auta. Pět jeho svěřenkyn mezitím prodávalo pivo. Basketbalistky se do pivovaru podívají znovu v pondělí 24.listopadu společně se svými fanoušky.

Trenér a „jeho“ basketbalistky včera brigádničili ve strakonickém pivovaru DUDÁK
Foto: Pivovar Dudák
Popisek: Pivovar Dudák, logo

„Práce s pivem je zajímavá, ale se svou bych neměnil,“ takhle včera komentoval svou brigádu v měštanském pivovaru DUDÁK Ivan Beneš, trenér ženského basketbalového klubu Sev-en ze Strakonic.

„Ivan je velmi pracovitý člověk. Vozil palety plné piv do skladu, pomáhal odnášet zakoupené zboží zákazníkům. Byli jsme s ním spokojení,“ okomentoval Jaroslav Tůma, ředitel pivovaru DUDÁK Měštanský pivovar Strakonice.

„Basketbalistky pomohly v prodejně piv. Pro zákazníky byly určitě velkým zpestřením,“ doplnil Tůma.

Strakonické basketbalistky v pivovaru brigádničily kvůli sázce svého trenéra s ředitelem Tůmou, kterou Ivan Beneš prohrál. Předmětem sázky bylo zvítězit ve dvou domácích zápasech se Slavií Praha a s Valosunem Brno. Brněnské basketbalistky však byly nad síly Strakonic.

Tůma i Beneš chtěli svou sázkou především upozornit na vysokou úroven strakonického ženského basketbalu. Což se podařilo. Také díky mediální propagaci dorazilo na oba zápasy více než 400 diváků. Přičemž v loni chodilo na zápasy v průměru 200 lidí.

Na pivovarské brigádě se líbilo i pětici hráček. Prodávat Dudáka, Klostermanna nebo Krále Sumavy dorazily dvě strakonické Američanky Marissa Kastanek, Raven Berry. Dále Hailey Millgein, původem z Kanady a Edita Sujanová s Luckou Košatkovou. Všechny byly v pivovaru poprvé.

„Zákazníci byli překvapení a moc milí. Někteří se na nás dokonce přišli podívat, protože o sázce věděli,“ popisuje Marissa Kastanek.

„Strakonické pivo jsem ochutnala poprvé a vynikající byl Klostermann,“ doplnila. Nad nevšední kvalitou mnohými cenami ověnčené polotmavé třináctky Klostermann se rozplývala i Hailley Millgein „Ráda si dám po večeři nebo po zápase pivo. Znám i pivo DUDÁK, které mi také moc chutná,“ uvedla. Jen Raven Berry o strakonickém pivu mnoho nevěděla. „Potřebuji víc ochutnávat, abych měla větší průpravu. V pití piva jsem úplný začátečník,“ svěřila se.

Velkou příležitost ochutnat vynikající strakonické pivo bude mít 24.listopadu. Reditel pivovaru Jaroslav Tůma pozval všechny hráčky, trenéry i členy realizačního týmu na prohlídku pivovaru spojenou s ochutnávkou v nově otevřené degustační místnosti. Pozvání do degustační místnosti dostali i všichni fanoušci. Podmínkou pro vstup je předložení vstupenky z domácího střetnutí, které strakonické basketbalistky čeká v sobotu 15. listopadu proti Hradci Králové.

„Je to odměna za kvalitní výkony hráček v začátku soutěže a věrnost fanoušků. Rádi všem ukážeme naší novou degustační místnost. Jehož originální design je novou chloubou našeho pivovaru,“ uzavírá Jaroslav Tůma.

DUDÁK-Měšťanský pivovar Strakonice a.s. letos slaví 365 let své existence. Od roku 2005 patří městu. V posledních třech letech investuje historicky nejvyšší částky do nutného rozvoje a obnovy pivovarských technologií. Vše zvládá bez půjček a funguje po odečtení nepeněžních operací (odpisů majetku) se ziskem. Pivovar DUDÁK zaměstnává 60 lidí. S celkovým prodejem téměř 63,5 tisíc hektolitrů v kalendářním roce 2013 patřil Dudák k pivovarům s největší produkcí v oblasti Prácheňska a Pošumaví. Pivovar DUDÁK udržuje klasickou výrobu a zaměřuje se na produkci nepasterovaného piva za použití poctivých surovin (sladu a chmele).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…