Tři Ceny Fóra dárců putují do Českého rozhlasu

29.11.2017 19:29

Rozsviťte s námi Česko, Cimrman pomáhá a Kartáček pro Světlušku jsou tři projekty Českého rozhlasu, které ovládly první a druhé příčky Cen Fóra dárců za rok 2016 v kategoriích Integrovaná kampaň, Sbírkový projekt a Sbírkový předmět. Slavnostní vyhlášení se uskutečnilo dnes na Dárcovském summitu v Praze.

Tři Ceny Fóra dárců putují do Českého rozhlasu
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Jsem velice potěšen z ocenění těchto projektů, které pomohly konkrétním lidem a institucím. Společenská odpovědnost patří dlouhodobě mezi základní pilíře filozofie Českého rozhlasu,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. V oboru Komunikace v kategorii Integrovaná kampaň se na prvním místě umístil projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu s názvem „Rozsviťte s námi Česko“. Jeho součástí byl jak tematicky web svitis.cz, tak dvě mobilní aplikace Svítíš a Světluška. Projekt byl součástí dalších kampaní Světlušky a jeho hlavním cílem byla zejména efektivnější komunikace mezi dobrovolníky a organizátory sbírek a rychlejší přístup k důležitým informacím. „Kampaň Rozsviťte s námi Česko, přinesla ve srovnání s předchozím rokem nárůst počtu sbírkových dobrovolníků o 7 %, nárůst počtu zaslaných DMS o 19 % a nárůst návštěvnosti webu více než devítinásobně,“ doplnil ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu Přemysl Filip.

Druhé místo v kategorii Sbírkový projekt patří veřejné sbírce „Cimrman pomáhá“, která byla vyhlášena společně s celoročním projektem stanice Českého rozhlasu Radiožurnál a Divadla Járy Cimrmana „Půlstoletí s Cimrmanem“. „Máme z té ceny velkou radost. Chtěli jsme ukázat, že Cimrman nejen baví, ale i pomáhá a spojuje. V tomto případě tři subjekty, které celé roky pomáhají lidem s různým handicapem. A vlastně nejen je, ale lidi z Českého rozhlasu a Divadla Járy Cimrmana, kteří seděli u telefonu a rozdávali sbírkové předměty,“ uvedl šéfredaktor stanice Český rozhlas Radiožurnál Ondřej Suchan. Sbírka byla vyhlášena na dobu určitou od 01. září 2016 do 15. srpna 2017 a vyvrcholila při setkáním cimrmanologů 1. října 2016 v Příchovicích a Tanvaldu. Lidé mohli volat do call centra a při zasílání daru promluvit telefonicky s členy divadle Járy Cimrmana. Za dobu svého trvání získala finanční částku ve výši 458 000 Kč, která se rozdělila na třetiny pro tři zapojené subjekty; Centrum Paraple, Nadační fond Slunce pro všechny a Nadační fond Českého rozhlasu.

Třetí ocenění pro Český rozhlas v podobě druhého místa v kategorii Sbírkový předmět putuje do Nadačního fondu Českého rozhlasu za osvětovou kampaň „Kartáček pro Světlušku“. Ta prostřednictvím černého zubního kartáčku s logem Světlušky upozorňuje na komplikace spojené s životem nevidomých, kdy běžná činnosti, jako je čištění zubů, může být náročná, pokud chybí nejdůležitější smysl jakým zrak je.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…