Tři české kraje podepsaly se Saskem dohodu o přeshraničních zásazích záchranářů

27.11.2015 11:45

Hejtmani Libereckého, Karlovarského a Ústeckého kraje ve středu 25. listopadu společně se saským ministrem vnitra Markusem Ulbigem podepsali v Karlových Varech smlouvu o přeshraniční spolupráci zdravotnických záchranných služeb. Podpis ujednání završil dlouholeté úsilí regionů o to, aby zdravotničtí záchranáři mohli zasahovat na území sousedního státu v případě, že tamní záchranná služba nebude moci zásah provést vlastními silami.

Tři české kraje podepsaly se Saskem dohodu o přeshraničních zásazích záchranářů
Foto: archiv LK
Popisek: Tři české kraje podepsaly se Saskem dohodu o přeshraničních zásazích záchranářů.

„Jde o poslední nutný krok k zajištění bezpečnosti lidí na obou stranách hranice. Oceňuji, že se zdravotničtí záchranáři připojí k hasičům a policistům, kteří už podobné smlouvy o spolupráci se svými německými kolegy uzavřeli dříve,“ uvedl při příležitosti podpisu hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Hejtman Karlovarského kraje Martin Havel připomněl, že ujednáním o spolupráci vstupuje do praxe Rámcová smlouva mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo o přeshraniční spolupráci v oblasti zdravotnické záchranné služby, která byla podepsána v Plzni před dvěma lety. Spolupráce bude vyžadovat nejvyšší úroveň komunikace operačních středisek, výjezdových skupin, konkrétních záchranářů. „Považuji to za velkou čest, že se právě v Karlových Varech odehrál významný akt, který jednoznačně usnadní zajištění přednemocniční neodkladné péče po obou stranách hranice.  Nutno dodat, že jde o první přeshraniční spolupráci tohoto druhu u nás,“ dodal hejtman Havel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…