Trump je sice nepředvídatelný, ale není důvod se ho bát, tvrdí analytik

16.01.2017 10:55

Trump je sice nepředvídatelný, figuruje na bankovním seznamu možných rizik pro globální ekonomiku, ale z pohledu finančních trhů není zase tak velký důvod se ho bát.

Trump je sice nepředvídatelný, ale není důvod se ho bát, tvrdí analytik
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Jedna věc jsou velká slova, a druhá reálné činy. A Putin? S tím si zřejmě zase tak vřele neplácne, protože Rusko nemá zase až tak moc co nabídnout americkým zájmům. V rozhovoru pro Finanční a ekonomický institut (FAEI.cz) to říká hlavní ekonom ČSOB Martin Kupka.

„Nikdo přesně neví, jak se bude Trumpova administrativa chovat. Já osobně ale nemám nějaký zvláštní důvod se obávat, když slyším jeho program, že by se to nějak negativně projevilo. Řada jeho předvolebních slibů nebude moci být realizována, protože se to nebude líbit Kongresu či jeho republikánským spolubojovníkům,“ uvádí Kupka v rozhovoru.

Důvodem, proč ale Trump figuruje na seznamu rizik, která banka prezentovala, je podle Kupky ten, že by se nový americký prezident mohl dostat do konfliktu s Čínou. Připouští, že USA by se s Ruskem mohly spojit v boji proti terorismu. Hlubší spolupráci ale jako reálnou hlavní ekonom ČSOB nevidí.

Celý rozhovor s Martinem Kupkou si můžete přečíst zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…