Tržby Havel, Holásek & Partners meziročně vzrostly o 15 % na téměř 630 mil. Kč

08.03.2014 17:12

Podle údajů z neauditované účetní závěrky obrat česko-slovenské advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners včetně spolupracující inkasní agentury Cash Collectors meziročně vzrostl o 15 % na 628 mil. Kč. Zisk celé skupiny před zdaněním dosáhl 160 mil. Kč. Část zisku bude reinvestována do nových prostor pražské kanceláře ve Florentinu.

Tržby Havel, Holásek & Partners meziročně vzrostly o 15 % na téměř 630 mil. Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Obrat firmy roste v zásadě nepřetržitě od jejího založení v roce 2001. Výhledy pro rok 2014 jsou rovněž příznivé. „Začátek letošního roku indikuje díky projektům rekodifikace soukromého práva ještě rychlejší nárůst tržeb oproti tomu loňskému. V minulém roce se nám opět podařilo rozšířit klientské portfolio cca o 100 nových klientů a posílili jsme také vedení naší kanceláře o dva nové partnery a obchodní ředitelku,“ říká Jaroslav Havel, zakládající partner Havel, Holásek & Partners, a dodává: „V letošním roce budeme nadále posilovat vedení kanceláře o několik partnerů a vedoucích advokátů převážně z mezinárodních advokátních kanceláří, včetně případného převzetí týmu některé z jejich menších poboček.“

Havel, Holásek & Partners Česká republika

Obrat: + 15 %
           454 mil. Kč

Zisk před zdaněním: 118 mil. Kč

Havel, Holásek & Partners Slovenská republika

Obrat: + 33%
            80 mil. Kč
Zisk před zdaněním 17 mil. Kč

Cash Collectors ČR a SR

Obrat: + 6 %
           94 mil. Kč
Zisk před zdaněním: cca 25 mil. Kč

Obrat české kanceláře Havel, Holásek & Partners v loňském roce vzrostl o 15 % na 454 mil. Kč. Zisk před zdaněním se zvýšil na 118 mil. Kč, tedy téměř na trojnásobek oproti předcházejícímu roku. „Část zisku budeme reinvestovat do nových unikátních prostor pražské kanceláře ve Florentinu, nejmodernějšího prostředí advokátní kanceláře ve střední a východní Evropě, které poskytuje vysoký standard a komfort pro naše klienty, obchodní partnery i kolegy,“ doplňuje Havel.

Mimopražské kanceláře zvýšily oproti loňskému roku výkonnost až o 29 % a velice dobře si vedla i advokátní kancelář na Slovensku s 33% růstem. Obrat navýšila z 60,1 mil. na 80 mil. Kč a zisk před zdaněním dosáhl přibližně 17 mil. Kč. Spolupracující inkasní agentura dosáhla obrat téměř 94 mil. Kč, rostla o 6 % a zisk před zdaněním dosáhl cca 25 mil. Kč. Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners tak opět obhájila pozici nejdynamičtěji rostoucí advokátní kanceláře v České republice.

Kanceláře v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě zaměstnávají více než 160 právníků. Tým dále tvoří několik desítek studentů právnických fakult a více než 450 spolupracovníků, včetně 130 zaměstnanců spolupracující inkasní agentury Cash Collectors. Mezi klienty kanceláře patří přibližně 70 z 500 největších světových společností podle publikace Fortune 500 a více než 40 společností zařazených do žebříčku Czech Top 100. V současné době má kancelář více než 1000 klientů.

Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners je s týmem více než 160 právníků, několika desítkami studentů právnických fakult a celkem více než 450 spolupracovníky, včetně 130 zaměstnanců spolupracující inkasní agentury Cash Collectors, největší česko-slovenskou právnickou firmou. Kancelář v současné době poskytuje služby zhruba 1000 klientům, z toho cca 70 společnostem na seznamu 500 nejvýznamnějších světových společností Fortune 500 a cca 40 společnostem z žebříčku největších českých firem Czech Top 100. Advokátní kancelář je podle výsledků oficiální soutěže Právnická firma roku na základě počtu umístění v posledních šesti letech nejúspěšnější českou advokátní kanceláří. Kancelář v  roce 2013 získala prvenství od agentur Thomson Reuters, Mergermarket a Global Law Experts za poradenství při fúzích a akvizicích. V letošním roce byla také klienty nejlépe hodnocenou kanceláří v České republice v rámci ILO Client Choice Awards. Právníci kanceláře jsou pravidelně uváděni mezi vedoucími či doporučovanými specialisty mezinárodními ratingovými publikacemi jako jsou PLC Cross-border, European Legal 500, Chambers Global Guide, European Legal Experts, Global Law Experts a IFLR 1000; tyto publikace uvádějí advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners jako jednu z předních právnických firem pro transakce realizované v České republice v oblasti fúzí a akvizic, obchodního práva a práva obchodních společností, bankovního a finančního práva, práva kapitálových trhů, restrukturalizace a insolvence, stavebního práva, práva nemovitostí, pracovního práva a řešení sporů. Kancelář má komplexní mezinárodní podporu dostupnou pro české a slovenské advokátní kanceláře. Je součástí tří z deseti nejprestižnějších mezinárodních právnických sítí: World Law Group, State Capital Group a First Law International, které sdružují celkově více než 200 předních světových právnických firem. Klienti tak mají přístup k mezinárodním i lokálním znalostem a odbornosti prostřednictvím více než 25 tisíc právníků v přibližně 100 zemích světa.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…