Tržby Havel, Holásek & Partners vzrostly za první pololetí o 21 % na 317 mil. Kč

25.07.2014 21:00

Obrat česko-slovenské advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners včetně spolupracující inkasní agentury Cash Collectors za první pololetí 2014 meziročně vzrostl o 21 % na 317 mil. Kč.

Tržby Havel, Holásek & Partners vzrostly za první pololetí o 21 % na 317 mil. Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Obrat firmy roste v zásadě nepřetržitě od jejího založení v roce 2001. Výsledky za první pololetí roku 2014 jsou rekordní a vyhlídky do konce roku jsou velmi příznivé. „Výsledky jsou rekordní, i přestože se v prvním pololetí prozatím v zásadě nepromítlo rozšíření kanceláře o převzetí businessu pražské kanceláře Norton Rose Fulbright. Další výrazný nárůst tržeb související i s touto jednotlivou transakcí, k níž došlo k 1. 5. 2014, očekáváme v druhé polovině roku. Do konce roku posílíme vedení kanceláře o další 3 až 4 partnery, jejich počet se zvýší až na 28,“ říká Jaroslav Havel, zakládající partner Havel, Holásek & Partners.

Obrat české kanceláře Havel, Holásek & Partners za první pololetí roku 2014 vzrostl o 25 % na 224 mil. Kč. Zisk před zdaněním se zvýšil o více než 40 % oproti stejnému období předcházejícího roku. „V rámci dalšího rozšiřování počtu právníků vedení také plánuje do konce roku expanzi v rámci unikátních prostor pražského Florentina, kde předpokládá rozšíření kanceláří o dalších několik set metrů čtverečních,“ doplňuje Jaroslav Havel.

Velmi dobře si vedla i advokátní kancelář na Slovensku s 33% růstem. Obrat navýšila z 33 mil. na 45 mil. Kč. Inkasní agentura Cash Collectors dosáhla v obou zemích na obrat více než 48 mil. Kč. Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners tak potvrdila pozici nejdynamičtěji rostoucí advokátní kanceláře v České republice, když se jí podařilo svůj růst v letošním roce ještě eskalovat.

Vyhlídky pro zbytek roku jsou velmi pozitivní. Kancelář očekává, že zvýší své čisté výnosy z právních služeb na 550 mil. Kč, což představuje další nárůst o 27 %. Plánovaný obrat pro celou skupinu se tak přiblíží 800 mil. Kč. V následujících dvou letech by pak skupina měla pokračovat v růstu dvouciferným tempem.

Kanceláře v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě zaměstnávají více než 170 právníků. Tým dále tvoří několik desítek studentů právnických fakult a více než 450 spolupracovníků, včetně 130 zaměstnanců spolupracující inkasní agentury Cash Collectors. Mezi klienty kanceláře patří přibližně 70 z 500 největších světových společností podle publikace Fortune 500 a více než 40 společností zařazených do žebříčku Czech Top 100. V současné době má kancelář více než 1 000 klientů.

Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners je s týmem téměř 170 právníků, několika desítkami studentů právnických fakult a celkem téměř 450 spolupracovníky, včetně 130 zaměstnanců spolupracující inkasní agentury Cash Collectors, největší česko-slovenskou právnickou firmou. Kancelář v současné době poskytuje služby zhruba 1000 klientům, z toho cca 70 společnostem na seznamu 500 nejvýznamnějších světových společností Fortune 500 a cca 40 společnostem z žebříčku největších českých firem Czech Top 100. Advokátní kancelář je podle výsledků oficiální soutěže Právnická firma roku na základě počtu umístění v posledních šesti letech nejúspěšnější českou advokátní kanceláří. Kancelář v  roce 2013 a 2014 získala prvenství od agentury Global Law Experts za poradenství při fúzích a akvizicích. Dle mezinárodních ratingových agentur Thomson Reuters a Mergermarket je kancelář na prvním místě v České republice podle celkového počtu realizovaných transakcí v oblasti fúzí a akvizic za posledních pět let (2009 – 2013). V letošním roce byla také klienty nejlépe hodnocenou kanceláří v České republice v rámci ILO Client Choice Awards. Právníci kanceláře jsou pravidelně uváděni mezi vedoucími či doporučovanými specialisty mezinárodními ratingovými publikacemi jako jsou PLC Cross-border, European Legal 500, Chambers Global Guide, European Legal Experts, Global Law Experts a IFLR 1000; tyto publikace uvádějí advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners jako jednu z předních právnických firem pro transakce realizované v České republice v oblasti fúzí a akvizic, obchodního práva a práva obchodních společností, bankovního a finančního práva, práva kapitálových trhů, restrukturalizace a insolvence, stavebního práva, práva nemovitostí, pracovního práva a řešení sporů. Kancelář má komplexní mezinárodní podporu dostupnou pro české a slovenské advokátní kanceláře. Je součástí tří z deseti nejprestižnějších mezinárodních právnických sítí: World Law Group, State Capital Group a Interlaw, které sdružují celkově více než 250 předních světových právnických firem po celém světě. Naši klienti tak mají přístup k mezinárodním i lokálním znalostem a odbornosti prostřednictvím více než 30 tisíc právníků v přibližně 160 zemích světa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…