Tucet nových vozů Škoda Fabia bude pomáhat s rekrutací do Armády ČR

02.12.2017 18:48

Slavnostní předání se uskutečnilo před budovou Generálního štábu AČR v pražských Dejvicích a spolu s náčelníkem Generálního štábu AČR vozidla předávala také jeho poradkyně brigádní generálka Lenka Šmerdová. Pozvání přijali i rekrutační pracovníci Texaské a Nebraské národní gardy a žáci Základní školy Jana Ámose Komenského z Prahy 6.

Tucet nových vozů Škoda Fabia bude pomáhat s rekrutací do Armády ČR
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Armádní generál Josef Bečvář ve svém projevu mluvil například o úspěšném plnění rekrutačních cílů v letošním roce, což je zásluha celé plejády zainteresovaných odborníků. „Hodně šťastných kilometrů těmto vozidlům a hlavně ať je na zadním sedadle vždy hodně informací o nových lidech, kteří mají opravdový zájem o vstup do Armády České republiky,“ řekl náčelník Generálního štábu.

Dvanáct zbrusu nových kusů automobilů Škoda Fabia se specifickým potiskem, jehož autorem je akademický malíř Pavel Holý z Vojenského historického ústavu Praha, budou používat rekrutéři při své každodenní práci a k podpoře zájmu veřejnosti o vstup do armády.

„Ve výtvarném řešení nebylo možné použít motiv jednoho druhu vojska, bylo nutné najít celoarmádní symbol. Tím se stal motiv maskovací sítě, kterou používají všechny složky armády. Maskovací síť je poměrně nevýrazný a nenápadný předmět, proto byl polep doplněn dvěma postavami sedícími na zadních sedadlech. Z jedné strany je příslušník pozemních sil, z druhé strany je příslušník vzdušných sil. Motiv odmontovaných zadních dveří byl převzat z Toyoty Hilux, které používaly speciální jednotky AČR v zahraničních misích. Jedna z nich je dnes exponátem Vojenského technického muzea v Lešanech,“ vysvětlil polep rekrutační fabie Pavel Holý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …