Tullamore D.E.W. irská whiskey připíjí na otevření nové palírny

19.09.2014 9:21

Investice v hodnotě 35 milliónů Euro do výroby se vrací domů po 60 letech.

Tullamore D.E.W. irská whiskey připíjí na otevření nové palírny
Foto: red
Popisek: Tullamore D.E.W.

Tullamore D.E.W., světově druhá největší irská whiskey, kterou do České republiky a na Slovensko distribuuje společnost Rémy Cointreau, včera slavnostně otevřela svou novou palírnu v rodném městě Tullamore, která stála 35 miliónů Euro. Před 60 lety se zavřely brány původní palírny a proto se jedná o historický milník k návratu výroby whisky zpět do města. Celé události bylo přítomno na sto významých hostů.

“Toto je skutečný ‘Parting Glass’ okamžik pro  Tullamore D.E.W., kdy pozvedáme sklenku na oslavu začátku nové a vzrušující kapitoly v naší 185 leté historii”, řekl  Tullamore D.E.W. celosvětový ředitel značky Caspar MacRae.  “Irská whiskey je nejrychleji rostoucí lihovina na světě a naše nová palírna nám umožní splnit výrobní potřeby v průběhu nadcházejících desetiletí”.  Nová palírna je postavena na zelené louce v Irsku a je jedním z nejvíce vzrušujících úspěchů irské whiskey v historii k dnešnímu dni vůbec.

“Otevření nové palírny je spolu s novou TV kampaní dalším zásadním krokem k posílení naší pozice nejprodávanější whisky jedničky v České republice a jedné z nejrychleji rostoucí whisky na Slovensku (+28% 2013 vs. 2012),” řekl k otevření Tomáš Merlík, brand manažer značky pro Českou republiku a Slovensko.

Mezi speciálními hosty zahajovací slavnosti byli mimojiné vítězové soutěže #PartingGlass, globální on-line soutěže, která se snažila najít ten nejlepší okamžit začátku nové kapitoly života.  Tato vzrušující kampaň nadchla stovky lidí z celého světa a jednalo se o letní soutěž, která měla mimořádný mediální úspěch na sociálních sítích. Vítězové soutěže, stovky mezinárodních hostů a také irský ministr vlády  Simon Coveney T.D. byli přítomni novému otevření lihovaru.

Další speciální host, který byl přítomen otevření nové palírny, byl bývalý zaměstnanec původního lihovaru  Tom McCabe (84) – nyní žijící v New Jersey. Tom pracoval jako lihovarník 3 roky, pak emigroval do Ameriky. Dnes to byl pro něj speciální okamžik, kdy se společně ještě se svým bratrem Fergal a sestrou Una potkali ve městě Tullamore. Historie jejich počátků spadá do roku 1952. Na akci Tom povídal různé příběhy a vzpomínal na své kolegy ještě s dalším svým kamarádem  Paddy Lowbridge (90).

Na slavnostním otevření pronesl pár vět také ministr pro zemědělství a potraviny Simon Coveney T.D., “Irská whiskey je hvězda irského potravinářského a nápojového průmyslu a nejrychleji rostoucí lihovina na světových trzích. Opět jsem dnes ohromen důvěrou firem, které investují 1 miliardu do irské whiskey v období deseti let. Byl jsem potěšen, že mohu být u toho, kdy první tekuté zlato v novém lihovaru proudí do soudků. Toto je opravdu něco speciálního. Vláda se zavazuje chránit pověst a identitu irské whiskey a společně bude pracovat na dalším rozvoji a rozšíření vývozu irského produktu."

John Quinn, Tullamore D.E.W., mezinárodní ambassador značky také okometoval: “Tato nová palírna přináší Tullamore D.E.W. zpět k jeho původu. Jsme nesmírně hrdi na nový lihovar a vím, že na jeho otevření čekaly všechny naše klíčové trhy po celém světě. Těšíme se na budování velkého úspěchu a budeme se snažit získávat nové fanoušky po celém světě objevovat kouzlo chuti Tullamore D.E.W..”

Na památku k otevření nové palírny představila Tullamore D.E.W. velmi omezené vydání  2014 lahví slavnostní whiskey Tullamore D.E.W.

Nový lihovar v Tullamore nabízí čtyři měděné destilační přístroje, které se podobají původním, šest speciálních nádob, každý s kapacitou 34 000 litrů a skladiště pro 100 000 sudů.  Palírna bude schopná produkovat ekvivalent 1,5 miliónů beden Tullamore D.E.W. ročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

22:08 Jihočeský kraj hledá architektonickou podobu důlního díla Orty

Mimořádný zážitek z návštěvy ojedinělé přírodní a technické památky chce do budoucna připravit zájem…