Turistický spolek Lipenska: Lipenské kempy před sezónou vylepšily vybavení

29.05.2019 21:37

Na startu letošní letní sezóny mají lipenské kempy ve srovnání s loňskem stále lepší vybavení. Rovnají se standarům, na které jsou hosté zvyklí z pobytů podobného typu po Evropě.

Turistický spolek Lipenska: Lipenské kempy před sezónou vylepšily vybavení
Foto: tslipenska.cz
Popisek: Turistický spolek Lipenska - logo

V kempech se tak objevují myčky, pračky. Majitelé kempů mění elektrorozvody, aby mohli mít hosté vyšší odběr, který potřebují například díky podlahovému topení. Samozřejmostí už je stále lepší a stabilnější wifi připojení. Hosté také touží po lepší nabídce plavidel, která si mohou půjčit.

„Hosté jsou stále náročnější. Takový je trend v posledních letech. Já jsem rád, že lipenské kempy hostům nabízí stále lepší úroveň služeb i vybavení,“ uvádí Jiří Mánek z Turistického spolku Lipenska, který se stará o rozvoj území od Stožce po Rožmberk.

Provozovatel Camping Resortu ve Frymburku Hanne Wilzing zde nechal udělat novou elektrifikaci celého kempu, jedná se o moderní přípojky pro pohodlí hostů se vzdáleným přístupem na ovládání elektřiny přímo z recepce. Od letoška tak na svém monitoru vidí, jaká je spotřeba elektřiny u všech hostů. Na přání, pokud mají příliš velkou spotřebu, jim může příkon navýšit. „Dnes mají lidé v karavanu pračky, myčky, kávovary, televize, některé jsou klimatizované, ale viděl jsem i vyhřívanou podlahu, která má samozřejmě velkou spotřebu,“ uvádí Wilzing.

Kapacita kempu je 140 karavanových a stanových míst a 107 lůžek na ubytování v mobilních domcích, při maximální obsazenosti se sem vejde až 600 lidí. Ti mohou od letoška také využívat novou moderní budovu sprch a toalet. Protože je Hanne Wilzing původem Holanďan, spolu s manželkou plynně ovládají 6 světových jazyků, jezdí sem nejvíce cizinců, většinou právě Holanďanů, ale i Němců a Rakušanů. Samozřejmě nechybí ani Češi.

Více než milionovou jednorázovou investicí se může pochlubit Jaroslav Vozka, provozovatel kempu Olšina v Černé v Pošumaví pořídil za více než milion korun dva mobilní domky. V luxusním obydlí, ve kterých je kuchyňka, pokoj a sociální zařízení, okamžitě zaplnil termíny na celé léto. Hosté tu mohou dále bydlet v chatkách nebo stanech.

Další kemp z Černé - Jestřábí je známý tím, že je otevřený celoročně. Jeho provozovatel provedl modernizaci již v předchozích letech a tak se nyní zaměřuje na širokou nabídku tradičního i méně známého sportovního vyžití a kvalitní gastronomie. Na vodě už má přichystané lodě, které tu hostům půjčuje. Letošní novinkou je také nabídka pravidelných vyhlídkových plaveb na katamaránu - dvoustěžníku se zkušeným kapitánem. Připravenou má i naprostou novinku v České republice a to foilingový program, což jsou lidově řečeno létající plachetnice, paddleboardy a elektrofoil.

Kemp Modřín v Lipně nad Vltavou letos investoval především do zázemí. K dispozici budou rekonstruované sprchy s regulací teploty vody, nové venkovní sprchy na pláži a především půjčovna šlapadel a dalších plavidel. „Nová půjčovna je přímo na pláži v kempu a hosté tak mohou přímo od stanu vyrazit třeba na projížďku na Králičí ostrov,” uvádí mluvčí Lipna Vojen Smíšek.

Další zdejší investice putují zejména do zábavních prvků a posílení kvality pro trávení volného času hostů. Ti zde oceňují také animace s lišákem Foxem, který je maskotem Lipna nad Vltavou. Ten má pro děti na každý den připravený zábavný program.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…