Týden pro rodinu v Jihomoravském kraji se blíží

12.05.2017 13:03

Hledáme své kořeny – to je motto letošního ročníku Týdne pro rodinu, který se koná od 14. do 20. května 2017 jako připomínka Mezinárodního dne rodiny. Jihomoravský kraj se k akci i v letošním roce připojí a zve veřejnost na výstavu, seminář praktické genealogie a ve čtvrtek předá ve vile Löw-Beer certifikáty obcím přátelským pro rodiny a seniory.

Týden pro rodinu v Jihomoravském kraji se blíží
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Slavností zahájení Týdne pro rodinu proběhne v prostorách brněnského sídla Krajského úřadu Jihomoravského kraje v pondělí 15. května 2017 v 10 hodin za účasti zástupců kraje a Asociace center pro rodinu. Bude představena výstava na téma Mezigenerační aktivity v kontextu rodinné politiky JMK a vystoupí děti z firemní mateřské školky Lentilka. 

úterý 16. května od 14 hodin je veřejnost zvána na seminář nazvaný Jak dohledat své kořeny aneb praktická genealogie. Zájemci se na něm dozví, jak postupovat při tvorbě vlastního rodokmenu a jak vyhledávat informace v matrikách.

V roce 2015 Jihomoravský kraj jako první v České republice spustil audit FFC (FamilyFriendlyCummunity), který se zabývá podporou rodinné politiky na jižní Moravě. Jako první se do něj zapojilo 7 obcí a měst: Boskovice, Brno-sever, Hodonín, Moravany (okres Brno-venkov), Moravský Krumlov, Slavkov u Brna a Vilémovice. Ve čtvrtek 17. května jim bude slavnostně předán základní certifikát za jejich přátelský postoj k rodinám a seniorům, který může za následné tři roky vyústit v plný certifikát auditu FFC.

Týden pro rodinu každoročně vyhlašuje Asociace center pro rodinu v období kolem 15. května u příležitosti Mezinárodního dne rodiny.

Více informací o Týdnu pro rodinu naleznete na: www.rodinnapolitika.cz.

Přihlásit se na úterní přednášku můžete zde: http://www.rodinnapolitika.cz/registrace.html nejpozději do 15. května 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…