Týden rané péče 2014 chystá mnoho zajímavých akcí po celé České republice

18.11.2014 12:22

Od pondělí 24. listopadu do neděle 30. listopadu bude probíhat již sedmý ročník celonárodní akce na podporu rodin s postiženými dětmi „Týden rané péče“. Hlavním organizátorem je Společnost pro ranou péči, ke které se připojilo na třicet regionálních poskytovatelů rané péče z celé ČR. Podtitul „Mít dobrý start“ předznamenává charakter kampaně i doprovodných akcí.

Týden rané péče 2014 chystá mnoho zajímavých akcí po celé České republice
Foto: red
Popisek: Týden rané péče - ilustrační foto

Cílem organizátorů je přesvědčit veřejnost, že raná péče má nezastupitelné místo v podpoře dětí s postižení v prvních letech života. Tato včasná podpora má zásadní vliv na kvalitu celého budoucího života těchto dětí i celé rodiny.

V hlavním městě Praha se během posledního listopadového týdne můžete těšit například na pondělní vernisáž 24. 11. od 18:00 k výstavě fotografií „Domov je doma“ od fotografa Patrika Pavlačíka. Fotografie zachycují běžný život rodin s dětmi s postižením. Vernisáž proběhne v příjemné Galerii Navrátil ve Vítkově ulici, v Karlíně. Pozvání přijal také olympionik a mistr světa ve vodním slalomu Vávra Hradilek a poslankyně TOP 09 Helena Langšádlová. Stejná výstava i pondělní vernisáž proběhne ve stejném čase také v Ostravě v pasáži u Knihovny města Ostravy v ulici 28. října.

I v moravské metropoli Olomouci proběhne v pondělí od 15:30 vernisáž k výstavě „Mít dobrý start“ v nákupní galerii Šantovka.

Úterý 25. 11. strávíme s knížkou v ruce při vůni horké čokolády v pražské kavárně a čokoládovně Chococafé v Klimentské ulici. Náš vážený host spisovatelka Martina Drijverová nám přečte úryvky ze svých oblíbených knížek a popovídá si s dětmi a rodiči o čem jen si budete přát. Majitelka kavárny vás také ráda zavede do tajů výroby čokolády. Celou akcí vás provede moderátorka Markéta Ježková. Začínáme v 16:00.

Ve středu 26. 11. se v Ostravě můžete těšit na přednášku psycholožky Michaely Mrowetz o „Posilování zdravých, pevných a láskyplných vazeb v rodině“.

Ve čtvrtek 27. 11. proběhne ve Vrchlabí v Diakonii ČCE, středisku Světlo ve Vrchlabí, workshop „Tvoříme…aneb placky, které nejsou k jídlu“. V Olomouci se pak v ten samý den koná na Krajském úřadě Olomouckého kraje od 13:00 Kulatý stůl na téma „Rodina s dítětem s ohroženým vývojem a s postižením a spolupráce se školskými poradenskými zařízeními“.  Přizváni jsou odborníci napříč spektrem. Ve Znojmě se ve čtvrtek můžete dozvědět, co dělat, když se vám zdá, že s vývojem dítěte není něco v pořádku na besedě s pracovnicemi rané péče v Dětském centru Mládeže 1020.

U čtvrtka ještě chvilku zůstaneme. V Brně se totiž touto dobou koná výstava o rané péči „Vidět s úsměvem“ v Dětské nemocnici v Brně a v Nemocnici v Jihlavě. V Ostravě a v Českých Budějovicích se v ten samý den koná také seminář „Kafe jinak aneb Jak chutná káva nevidomým“. Během této akce můžete také nechat vyšetřit preventivně zrak svému dítěti.

Před víkendem 28. 11. v Olomouci proběhne od 15:00 do 19:00 zážitkové odpoledne pro rodiny s dětmi při vypuštění plovoucích lampionů štěstí v Bezručových sadech za účasti patrona Týdne rané péče Vávry Hradilka.

Víkend začne ve v Praze zvesela. V sobotu 29. 11. od 14:00 se můžete přijít pobavit na polštářové divadlo výtvarníka Vojtěcha Otčenáška a spisovatelky Martiny Drijverové. Hrát se budou dvě čertovské legendy „Čertův mlýn“ a „Čertův sloup“ v Galerie umění pro děti GUD, na Náměstí Franze Kafky 24/3, 110 00 Praha 1.

V Českých Budějovicích během kampaně čeká na studenty vysokých škol zajímavé zážitkové semináře o rané péči.

V neděli uzavře celý Týden rané péče 2014 Adventní koncert ve Vrchlabí od 14:00. Koncert se bude konat v DK Střelnice Vrchlabí, Vančurova 378.

Společnost pro ranou péči letos získala významného sponzora Týdne rané péče Media marketing services, který pomůže poskytovatelům rané péče zpropagovat službu rané péče v rádiích po celé České republice v mediální kampani v hodnotě 1 200 000 Kč. Za tento počin patří MMS velké ocenění a poděkování.

Sedmý ročník Týdne rané péče podporuje mnoho osobností, mezi něž patří například Jan Kraus, olympionik Vávra Hradilek, házenkář David Juříček, spisovatelka Alena Ježková, bývalá miss ČR Jitka Nováčková, Ondřej Závodský, profesor Jiří Štreit a další.

Všichni, co se podílejí na přípravě Týdne rané péče 2014, se na Vás velmi těší. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…