Tým ČZU vyhrál mezinárodní soutěž polních robotů

23.06.2014 18:54

Tým EDURO z České zemědělské univerzity v Praze (ČZU) se prosadil v mezinárodní soutěži polních robotů a získal celkově první až druhé místo spolu s týmem Phaethon z Německa.

Tým ČZU vyhrál mezinárodní soutěž polních robotů
Foto: ČZU
Popisek: ČZU

Letošní Field Robot Event uspořádala universita Hohenheim (Německo) v rámci zemědělského veletrhu DLG-Feldtage, který proběhl od 17. do 19. června v německém Bernburg-Strenzfeldu.

Své síly změřilo 23 týmů z dvaceti evropských univerzit, především z Německa, Holandska, Dánska, Finska, Velké Británie, Slovinska, Španělska, Turecka, Česka a dalších zemí. Soutěžilo se v pěti disciplínách. První tři byly založeny na autonomní navigaci v řádcích kukuřice včetně plnění zadaných úkolů. Čtvrtá úloha prověřovala spolupráci robotů a vzájemnou komunikaci. Pátá, nazvaná Free style, volná disciplína, se zaměřila především na praktickou aplikovatelnost v zemědělství.

„Je to skvělá prezentace ČZU. Prokázala, že se neztratí v konkurenci evropských univerzit,“ ocenil úspěch týmu z ČZU rektor prof. Ing. Jiří Balík, CSc. „Robotika se dostává do popředí zájmu mnoha oborů včetně zemědělství. Je potěšitelné, že s tímto trendem ČZU drží krok,“ doplnil vedoucí týmu EDURO doc. Ing. Milan Kroulík, Ph.D.

Tým EDURO, který tvoří Martin Dlouhý, Petr Hanzlík, Josef Pavlíček, Stanislav Petrásek, Milan Kroulík (na foto zleva), navazoval na dosavadní úspěchy z minulých let. V roce 2010 tým ČZU získal celkové druhé místo a v roce 2012 čtvrté místo. V obou letech vyhrál nejnáročnější úlohu tzv. Profesional task.

Více informací na Robotika.cz.

ČZU je třetí největší univerzitou v Praze. Spojuje v sobě stoletou tradici s nejmodernějšími technologiemi, progresivní vědou a výzkumem v oblasti zemědělství, lesnictví, ekologie, technologií a techniky, ale i s ekonomikou a řízením. Moderně vybavené laboratoře se špičkovým zázemím včetně školních podniků umožňují vynikající vzdělávání s možností osobního růstu a zapojení do vědeckých projektů doma i v zahraničí. ČZU zajišťuje kompletní vysokoškolské studium, letní školy, speciální kurzy, univerzitu třetího věku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…