U VoZP je protonová léčba nejdostupnější

21.02.2016 10:58

Vojenská zdravotní pojišťovna posílá na šetrné ozařování nejvíce pacientů.

U VoZP je protonová léčba nejdostupnější
Foto: red
Popisek: Vojenská zdravotní pojišťovna

VoZP potvrzuje své heslo „pojišťovna moderních technologií“. Ze všech zdravotních pojišťoven v zemi, Všeobecnou zdravotní pojišťovnu nevyjímaje, zpřístupňuje zdaleka nejvíce pacientům s nádorovými onemocněními moderní protonovou léčbu.

Umožňují nám to výjimečné vztahy s protonovým centrem Praha (PTC) dané mj. tím, že jsme byli první pojišťovnou v zemi, která tuto léčbu začala hradit.

Vojenská zdravotní pojišťovna, která má kolem 700 tisíc pojištěnců, poslala v posledních třech letech na protonové ozařování celkem 186 pacientů. VZP se zhruba šesti miliony pojištěnců, zpřístupnila tuto léčbu 118 svým pojištěncům. Více čtěte zde.

Celkem uhradilo všech sedm zdravotních pojišťoven v Česku za protonovou léčbu v centrech v Praze či v Mnichově 278 milionů korun, podstoupilo ji 454 onkologických pacientů.

Výhodou protonového ozařování oproti klasickému fotonovému je jeho přesné zacílení na nádor, a tudíž mnohem větší šetrnost k okolní tkáni. Pražské PTC nedávno rozšířilo používání této metody i na ozařování karcinomu prsu. Informovali jsme zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…