ÚOHS: České dráhy chybovaly v zakázce na vybavení railjetů wi-fi technologií

30.04.2016 16:30

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil v prvostupňovém správním řízení pokutu ve výši 100 000 Kč společnosti České dráhy a.s. za chyby ve veřejné zakázce na „vybavení vlakových souprav railjet Wi-Fi technologií pro poskytování služeb internetového připojení“. Rozhodnutí není dosud pravomocné a může být proti němu podán rozklad.

ÚOHS: České dráhy chybovaly v zakázce na vybavení railjetů wi-fi technologií
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

České dráhy porušily zákon o veřejných zakázkách, když uzavřely smlouvu s uchazečem - společností RailWiFi (tvořené dodavateli ČD-Telematika a. s. a Simac Technik ČR, a. s.) a nevyloučili jej z další účasti v zadávacím řízení, ačkoliv neprokázal splnění všech stanovených kvalifikačních předpokladů.

Zadavatel v rámci prokazování splnění technických kvalifikačních předpokladů požadoval, aby uchazeči o zakázku doložili alespoň tři referenční zakázky obdobného charakteru, konkrétně dodávku a implementaci systému internetového připojení v železničních kolejových vozidlech s konstrukční rychlostí přesahující 200 km/h, přičemž alespoň jedna ze zakázek musela být ve finančním objemu nejméně 20 milionů korun bez DPH. Uchazeč společnost RailWiFi prokazoval kvalifikaci prostřednictvím subdodavatele, nicméně z předložené subdodavatelské smlouvy nevyplýval závazek subdodavatele k poskytnutí plnění určeného k plnění veřejné zakázky dodavatelem či poskytnutí věcí či práv, s nimiž bude dodavatel oprávněn disponovat v rámci plnění veřejné zakázky, což je v rozporu se zákonem. Uvedený postup zadavatele mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…