ÚOHS: Další nepravdivé a zmatečné informace Lidových novin

20.10.2016 8:00

Lidové noviny uveřejnily článek Antimonopolní úřad ve hře o "hlavák", v němž jsou obsaženy zjevně nesprávné a zmatečné informace, které poškozují Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Úřad požádal Lidové noviny o zveřejnění opravného článku.

ÚOHS: Další nepravdivé a zmatečné informace Lidových novin
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

V článku uvedené pasáže ze stanoviska ÚOHS ke kauze okolo neprodloužení smlouvy mezi Správou železniční dopravní cesty a společností Grandi Stazioni jsou zcela nesprávné a Úřad je v žádném svém materiálu nikdy nenapsal.

Úřad obdržel v dané věci žádost advokátní kanceláře o obecné metodické stanovisko, přičemž v žádosti podepsaný advokát hovořil o nemovitosti bez jakéhokoli bližšího určení. Nikde v žádosti nebylo uvedeno, že by se mělo jednat o hlavní nádraží či zadavatele Správa železniční dopravní cesty. ÚOHS proto ani nemohl posuzovat uvedený smluvní vztah a jeho jedinečné skutkové okolnosti. ÚOHS se ve své odpovědi na žádost vyjádřil jen obecně k zákonné úpravě změn smluv na veřejnou zakázku a uzavírání dodatků ke smlouvám a odcitoval znění zákona a judikatury upravující problematiku změn smluv. ÚOHS tedy ve vztahu k plánovaným či učiněným úkonům ze strany SŽDC neposkytl, a ze zákona ani nemůže poskytnout, mimo správní řízení žádné stanovisko, které by nějaké úkony SŽDC aprobovalo.

Celé znění stanoviska poskytnutého Úřadem je k dispozici zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…