ÚOHS: Evropská komise vydala nové notifikační formuláře

09.01.2016 12:07

V rámci procesu modernizace pravidel veřejné podpory, o kterých Úřad pro ochranu hospodářské soutěže průběžně informoval na svých webových stránkách, došlo ke změně řady předpisů ošetřujících tuto oblast.

ÚOHS: Evropská komise vydala nové notifikační formuláře
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

V důsledku změny předpisů vztahujících se k veřejné podpoře a společných zásad, které Komise používá pro posuzování slučitelnosti veřejné podpory, bylo nezbytné aktualizovat notifikační formuláře, prostřednictvím kterých se Komisi poskytují informace pro toto posuzování. Nové formuláře jsou obsaženy v Nařízení Komise (EU) 2015/2282 ze dne 27. listopadu 2015, kterým se mění nařízení (ES) č. 794/2004, pokud jde o formuláře pro oznamování státní podpory a informační listy. Samostatně jsou k disposici též ve verzi z návrhu nařízení na http://ec.europa.eu/competition/state_aid/legislation/forms_docs/file_annexe_cs.pdf. Závazné je znění obsažené ve výše zmíněném nařízení.

Výše uvedené nařízení nabylo účinnosti dne 30. 12. 2015 a od tohoto dne již musí být notifikace podávány prostřednictvím aktualizovaných formulářů. Aktuální verze notifikačních formulářů zatím není k disposici v editovatelném formátu, dle vyjádření Evropské komise by měly být zveřejněny i v editovatelném formátu v průběhu ledna 2016. V případě, že by poskytovatel podpory potřeboval editovatelnou verzi nových formulářů ještě před jejich zveřejněním Komisí, doporučujeme kontaktovat Oddělení veřejné podpory Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…