ÚOHS: Fúze nemocnic v Ústeckém kraji byla povolena

03.07.2020 18:01

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil svým prvostupňovým rozhodnutím spojení soutěžitelů spočívající v nabytí kontroly nad obchodním závodem společnosti Nemocnice Litoměřice, a.s. ze strany společnosti Krajská zdravotní, a.s. Rozhodnutí již nabylo právní moci.

ÚOHS: Fúze nemocnic v Ústeckém kraji byla povolena
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Úřad v rámci správního řízení prověřoval zejména dopady spojení na trhy maloobchodního prodeje léčiv, poskytování ambulantní zdravotní péče a poskytování lůžkové zdravotní péče. Úřad konstatoval, že absolutní většina pacientů nemocnic pochází z okresů, ve kterých nemocnice sídlí, a pokud přece jen ošetřují větší množství pacientů ze sousedního okresu, pak je to obvykle z toho důvodu, že předmětná nemocnice nabízí specializovanou lékařskou péči, která v sousedním okresu není nabízena.

Vzhledem k absenci podstatného soutěžního tlaku mezi jednotlivými nemocnicemi v Ústeckém kraji již před realizací navrhovaného spojení soutěžitelů Úřad dospěl k závěru, že předmětná transakce nevzbuzuje obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…