ÚOHS: Ministerstvu obrany byl uložen zákaz plnění smlouvy na nákup útočných granátů

18.09.2018 12:15

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Rafaj svým pravomocným rozhodnutím uložil Ministerstvu obrany zákaz plnění smlouvy uzavřené na základě zadávacího řízení „Nákup munice 2017/I – Ruční útočné granáty“, a to s odkladem 7 měsíců od nabytí právní moci tohoto rozhodnutí.

ÚOHS: Ministerstvu obrany byl uložen zákaz plnění smlouvy na nákup útočných granátů
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Předseda Úřadu potvrdil prvostupňové rozhodnutí, podle kterého Ministerstvo obrany porušilo zákon o zadávání veřejných zakázek, když uzavřelo výše uvedenou smlouvu před uplynutím lhůty pro podání námitek. V průběhu správního řízení Úřad nezjistil, že by nastaly okolnosti, za nichž by zákaz plnění smlouvy ohrozil bezpečnostní zájmy ČR a pro něž by mohlo být od zákazu smlouvy upuštěno. Zadavatel však prokázal důvody hodné zvláštního zřetele spojené s veřejným zájmem, pro které Úřad uložil zákaz plnění smlouvy odkladným účinkem v délce sedmi měsíců.

Předseda ÚOHS zamítl ve druhostupňovém řízení jak rozklad navrhovatele STV GROUP a. s., tak rozklady zadavatele a vybraného uchazeče Česká zbrojovka a.s. a prvostupňové rozhodnutí v úplnosti potvrdil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…