ÚOHS: Praha postupovala ve věci veřejné zakázky na osvětlení podle zákona

15.03.2017 16:33

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zamítl podnět společnosti ELTODO OSVETLENIE, s.r.o., v němž firma tvrdila, že hlavní město Praha zrušilo veřejnou zakázku na osvětlení metropole v rozporu se zákonem.

ÚOHS: Praha postupovala ve věci veřejné zakázky na osvětlení podle zákona
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Vyplývá to z písemného odůvodnění rozhodnutí ÚOHS, které hlavní město Praha ve věci zrušené veřejné zakázky na „Zajištění správy, provozu a údržby veřejného osvětlení a souvisejících zařízení na území hlavního města Prahy“ dnes obdrželo.  Správní řízení ÚOHS bylo zahájeno dne 30. 12. 2016 na podnět společnosti ELTODO OSVETLENIE, s.r.o., která podala proti zrušení veřejné zakázky námitky.

Zrušení zadávacího řízení, píše ÚOHS ve zdůvodnění svého rozhodnutí, bylo učiněné v souladu se zákonem, „neboť v tomto konkrétním případě lze považovat průběh zadávacího řízení, který byl ovlivněn probíhajícími správními řízeními před Úřadem, s přihlédnutím ke změně stavu osvětlení a s tím související neaktuálností struktury činností, které jsou předmětem veřejné zakázky, jako důvod hodný zvláštního zřetele, pro který nelze na zadavateli požadovat, aby v zadávacím řízení na veřejnou zakázku nadále pokračoval“. ÚOHS tak „považuje za splněnou jak podmínku, že se jedná o důvod hodný „zvláštního zřetele“, tak podmínku, že se tento důvod vyskytl „v průběhu“ zadávacího řízení na veřejnou zakázku, přičemž zadavatel současně dodržel podmínku na zrušení zadávacího řízení bez zbytečného odkladu“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…