ÚOHS: Převzetí společné kontroly nad skupinou HP Tronic a společností DATART bylo povoleno

09.10.2017 10:34

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil spojení soutěžitelů, v jehož důsledku získají společnosti HP Invest a.s. a GFP Limited společnou kontrolu nad soutěžiteli HP Tronic-prodejny elektro a.s. a DATART INTERNATIONAL, a.s. Rozhodnutí již je pravomocné.

ÚOHS: Převzetí společné kontroly nad skupinou HP Tronic a společností DATART bylo povoleno
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Společnost HP Invest, která před posuzovanou transakcí výlučně kontroluje i společnost HP Tronic-prodejny elektro a její dceřiné společnosti, se prostřednictvím svých dceřiných společností na území České republiky zabývá maloobchodním prodejem spotřebního zboží, především elektroniky, a poskytováním souvisejících služeb, když provozuje kamenné prodejny a internetové obchody zejména pod obchodními značkami Euronics, ETA, Kasa nebo eproton. Uvedená podnikatelská skupina rovněž působí v oblasti velkoobchodního prodeje elektroniky. Společnost Datart působí na území České republiky v oblasti maloobchodního prodeje elektroniky, když provozuje síť maloobchodních prodejen a internetový obchod pod obchodní značkou Datart.

Úřad posuzoval dopady fúze jak na oblast maloobchodního, tak oblast velkoobchodního prodeje elektroniky v České republice. V důsledku realizace předmětného spojení soutěžitelů dojde podle závěrů Úřadu k posílení postavení spojujících se soutěžitelů ve spojením dotčených oblastech. Nicméně tržní podíl spojením vzniklého soutěžitele bude v oblasti maloobchodního prodeje elektroniky při jakékoli definici relevantního trhu stále pod hranicí 25 %. Navíc bude spojením vzniklý soutěžitel vystaven působení řady konkurentů, z nichž někteří na jednotlivých dotčených trzích dosahují obdobného či významnějšího postavení.

Úřad tedy dospěl k závěru, že uskutečnění posuzovaného spojení soutěžitelů nezvýší tržní sílu spojovaných soutěžitelů natolik, aby mělo za následek podstatné narušení hospodářské soutěže ve spojením dotčených oblastech na území České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…