ÚOHS: Ředitelství silnic a dálnic byla uložena sankce za dělení zakázky

11.02.2016 12:57

Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže zamítl rozklad podaný Ředitelstvím silnic a dálnic ve věci uzavření čtyř smluv na plnění veřejné zakázky oprav silnice první třídy I/33 Dolany–Svinišťany a potvrdil prvostupňové rozhodnutí, v němž ÚOHS uložil zadavateli pokutu ve výši 180 tisíc korun. Rozhodnutí je pravomocné.

ÚOHS: Ředitelství silnic a dálnic byla uložena sankce za dělení zakázky
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Ředitelství silnic a dálnic se dopustilo v uvedené věci správního deliktu tím, že rozdělilo předmět veřejné zakázky spočívající v opravě silnice I/33 na trase mezi Jaroměří a Svinišťany na čtyři veřejné zakázky, přestože byly dány místní, časové a věcné souvislosti, čímž došlo ke snížení předpokládané hodnoty pod finanční limity stanovené zákonem. Zadavatel tak nezadal veřejnou zakázku v některém z druhů zadávacích řízení, které stanovuje zákon a svým postupem mohl podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky. Na plnění předmětu veřejné zakázky zadavatel uzavřel smlouvy se dvěma dodavateli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…