ÚOHS: Řízení týkající se rekonstrukce Národního muzea bylo zastaveno kvůli zpětvzetí návrhu

21.02.2015 18:59

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže dnes zastavil správní řízení ve věci veřejné zakázky na rekonstrukci hlavní historické budovy národního muzea zahájené na návrh společností Hochtief a Geosan Group. Řízení bylo zastaveno kvůli zpětvzetí návrhu, Úřad tedy nemohl rozhodnout v meritu věci.

ÚOHS: Řízení týkající se rekonstrukce Národního muzea bylo zastaveno kvůli zpětvzetí návrhu
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Návrh společností Hochtief a Geosan Group směřoval proti posouzení prokázání kvalifikačních předpokladů zadavatelem. Navrhovatel jej stáhl poté, co již Úřad provedl po právní stránce komplikované posouzení stížnosti, v jejímž důsledku by mohlo být několik nejvýznamnějších českých stavebních firem zařazeno do rejstříku osob se zákazem plnění veřejných zakázek, tzv. blacklist.

„Po několikaměsíčním správním řízení byl návrh vzat zpět ve chvíli, kdy již bylo připraveno k vydání rozhodnutí ve věci. Došlo tak ke zcela zbytečnému vynaložení nezanedbatelných veřejných prostředků i lidských zdrojů na správní řízení a současně k dalšímu zdržení zadávacího řízení,“ uvedl k případu předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Úřad v současné době vede také další prvostupňové řízení týkající se téže veřejné zakázky (návrh uchazeče Strabag). Toto řízení bylo dosud přerušeno, a to až do nabytí právní moci rozhodnutí v řízení popsaném výše. Vzhledem k tomu, že je vydáno předběžné opatření, nemůže zadavatel podepsat smlouvu s vybraným uchazečem. Rozhodnutí bude nicméně vydáno v nejbližších dnech.

Zadávací řízení na rekonstrukci hlavní historické budovy zahájilo Národní muzeum již v květnu 2013, ÚOHS se případem začal zabývat až na konci října 2014, tedy po více než 17 měsícících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…