ÚOHS: Středočeský kraj nesprávně vyhodnotil kvalifikaci

01.02.2016 17:08

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil svým příkazem pokutu ve výši 160 000 Kč Středočeskému kraji za chyby ve veřejné zakázce Dodání a implementace datového skladu kraje. Proti příkazu nebyl podán odpor a je pravomocný.

ÚOHS: Středočeský kraj nesprávně vyhodnotil kvalifikaci
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Středočeský kraj se dopustil porušení zákona o veřejných zakázkách, když posoudil kvalifikaci uchazeče GIST, s.r.o., jako splněnou, ačkoliv tento uchazeč neprokázal splnění technického kvalifikačního předpokladu spočívajícího v předložení referenčních zakázek. Zadavatel konkrétně požadoval, aby uchazeči předložili seznam nejméně pěti zakázek realizovaných v posledních 3 letech, z nichž alespoň dvě zakázky, jejichž předmětem byla komplexní dodávka, implementace a následná podpora datových skladů, měly finanční objem minimálně 15 milionů korun bez DPH. Uvedený uchazeč sice předložil seznam pěti referenčních zakázek, žádná z nich však nedosahovala výše 15 milionů Kč. Zadavatel měl v takovém případě daného uchazeče buď vyzvat k doplnění kvalifikace, nebo rovnou pro nesplnění kvalifikace vyloučit. Zadavatel to však neučinil, kvalifikaci prohlásil za splněnou a nabídku společnosti GIST následně vyhodnotil jako nejvhodnější.

Uvedeným postupem mohl zadavatel podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…