ÚOHS: Třinec nedovoleně využil jednacího řízení bez uveřejnění u zakázky na údržbu komunikací

28.10.2017 8:18

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže uložil svým prvostupňovým rozhodnutím sankci ve výši 150 000 Kč městu Třinci za porušení zákona o zadávání veřejných zakázek v zadávacím řízení „Údržba komunikací ve vlastnictví města Třince - mezidobí“. Proti rozhodnutí nebyl podán rozklad a je tedy pravomocné.

ÚOHS: Třinec nedovoleně využil jednacího řízení bez uveřejnění u zakázky na údržbu komunikací
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Zadavatel se dopustil přestupku, když uvedenou zakázku zadal v jednacím řízení bez uveřejnění, aniž by pro tento postup byly splněny zákonné podmínky. V daném případě zadavatel neprokázal, že došlo ke vzniku krajně naléhavé okolnosti, kterou nemohl předvídat a ani ji nezpůsobil. Tento postup přitom mohl ovlivnit výběr dodavatele.

Město Třinec zadávalo od konce roku 2016 ve standardním zadávacím řízení zakázku na údržbu komunikací. Postup zadavatele však byl napaden před Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže, který ve věci zahájil správní řízení. V průběhu tohoto správního řízení přitom město Třinec vypovědělo dlouhodobé smlouvy na údržbu komunikací, které mělo uzavřeny od roku 2000. Svým vlastním postupem se tak dostalo do situace, kdy bylo nuceno požadované služby následně poptat v jednacím řízení bez uveřejnění. Úřad proto nemohl tento postup vyhodnotit jako krajně naléhavou okolnost, o níž hovoří právní úprava, a uzavřel, že šlo o jednání neslučitelné se zákonem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…