ÚOHS: Úřad povolil převzetí společnosti Hamé

06.03.2016 12:47

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil svým prvostupňovým rozhodnutím spojení soutěžitelů Orkla ASA a Hamé s.r.o., neboť uvedené spojení nevzbuzuje obavy z narušení hospodářské soutěže. Rozhodnutí již je pravomocné.

ÚOHS: Úřad povolil převzetí společnosti Hamé
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Činnosti skupiny Orkla i nabývané společnosti Hamé se na území České republiky horizontálně překrývají především v oblasti velkoobchodních dodávek kečupů a ostatních omáček za studena a dále v menší míře i v oblastech velkoobchodních dodávek dětské výživy, majonéz a marmelád. Skupina Hamé dále rovněž samostatně působí v oblastech velkoobchodních dodávek konzervovaného masa a paštik, konzervované (sterilizované) zeleniny a ovoce, čerstvého hotového jídla a trvanlivého hotového jídla.

Úřad ve správním řízení konstatoval, že spojení nevzbuzuje obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže ani v oblasti velkoobchodního prodeje (distribuce) kečupu, ani v oblasti velkoobchodního prodeje (distribuce) ostatních omáček za studena (steakové, tatarské apod.) či v důsledku propojení širokého portfolia produktů, jež na trhu nabízí oba spojující se soutěžitelé. Podobně spojení nevzbuzuje obavy v oblastech velkoobchodního prodeje dětské výživy a majonézy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…