ÚOHS: Za zakázané dohody stavebních firem padly další pokuty ve výši téměř 280 milionů korun

06.05.2016 10:21

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vydal dne 4. 5. 2016 prvostupňové rozhodnutí ve věci takzvaného malého stavebního kartelu. Uvedeným rozhodnutím byly celkem 12 společnostem uloženy za 11 deliktů sankce v celkové výši přes 278 milionů korun.

ÚOHS: Za zakázané dohody stavebních firem padly další pokuty ve výši téměř 280 milionů korun
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Účastníci řízení jednali ve vzájemné shodě o koordinaci účasti a nabídek ve výběrových řízeních na řadu stavebních zakázek v Jihočeském kraji a části kraje Vysočina. Rozhodnutí není dosud pravomocné a může být proti němu podán rozklad.

Protisoutěžní jednání Úřad odhalil v rámci prověřování podnětu a následné řady místních šetření, jejichž částečným výsledkem již bylo rozhodnutí z února letošního roku s pravomocnou pokutou 1,66 mld. korun. Při místních šetřeních Úřad zajistil řadu dokumentů, které svědčí o koordinaci postupu uchazečů u jednotlivých zakázek, např. emaily, kterými si zasílali krycí nabídkové rozpočty, nalezeny byly rovněž nabídkové rozpočty konkurentů uložené v počítači dalšího uchazeče z data předcházejícího podání nabídek. V některých případech byla zjištěna podstatná podobnost nabídek mezi uchazeči svědčící o jejich koordinaci (cenové indexy).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…