ÚOHS zahájil dvě řízení kvůli možnému zneužití významné tržní síly

06.04.2017 14:40

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zahájil v tomto týdnu dvě správní řízení kvůli možnému zneužití významné tržní síly.

ÚOHS zahájil dvě řízení kvůli možnému zneužití významné tržní síly
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

V případě zjištění porušení zákona může Úřad uložit sankce až do výše 10 000 000 Kč nebo 10 % z čistého obratu dosaženého odběratelem za poslední ukončené účetní období.

První ze zahájených správních řízení je vedeno s nákupní aliancí významné nadnárodní společnosti, která v České republice působí prostřednictvím dvou obchodních řetězců. Úřad šetří podezření, že nákupní aliance sjednávala nebo získávala platby či jiné plnění, za které nebylo poskytnuto protiplnění. Zároveň tato nákupní aliance požadovala od svých dodavatelů platby za přijetí jejich zboží do prodeje.

Účastníkem druhého správního řízení je menší řetězec, který podle prvotních zjištění nerespektoval zákon a neuzavíral své smlouvy s dodavateli v písemné formě a dále nesjednal povinnou náležitost smlouvy požadovanou zákonem o významné tržní síle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne