ÚOHS zrušil tendr ČSSZ ušitý na míru jedinému výrobci

30.10.2014 17:09

Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil výběrové řízení na dodání 517 vozů pro Českou správu sociálního zabezpečení (ČSSZ). Důvodem byla diskriminace ostatních soutěžitelů, na kterou oficiálně upozornila společnost Hyundai. Podle ní byl tendr připraven tak, aby v něm uspěl jediný koncern.

ÚOHS zrušil tendr ČSSZ ušitý na míru jedinému výrobci
Foto: ÚOHS
Popisek: ÚOHS

Oficiální potvrzení o zrušení výběrového řízení na dodávku 517 vozů pro ČSSZ kvůli diskriminaci ostatních soutěžitelů bylo doručeno společnosti Hyundai Motor Czech. ÚOHS tak potvrdil oficiálně vznesené námitky společnosti Hyundai, že tendr byl předem připraven tak, aby v něm uspěl jediný koncern. Toto rozhodnutí již nabylo právní moci 27. 10. 2014. ÚOHS také rozhodl o úhradě nákladů řízení ze strany ČSSZ. „Jako silný domácí výrobce kromě svého hlavního poslání, tedy poskytovat českým zákazníkům nejkvalitnější vozy, také chráníme finanční prostředky českých daňových poplatníků, které by jinak byly neúčelně vynaloženy na pořízení méně kvalitních, a navíc dražších automobilů pro státní správu,“ uvedl Miloš Adámek, Senior PR manažer společnosti Hyundai Motor Czech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…