ÚOKFK SKPV: Obvinění předsedkyně ERÚ

17.08.2015 12:41

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK) dnešního dne zahájili trestní stíhání předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Ing. Aleny Vitáskové.

ÚOKFK SKPV: Obvinění předsedkyně ERÚ
Foto: Facebook Aleny Vitáskové
Popisek: Alena Vitásková

Předsedkyně ERÚ je obviněna z trestného činu porušení povinnosti při správě cizího majetku a trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby.
     
Těchto skutků se Ing. Alena Vitásková měla dopustit tím, že jako předsedkyně ERÚ dne 4. listopadu 2014 jmenovala na nově vytvořené místo místopředsedkyně ERÚ JUDr. Renatu Veseckou, Ph.D. Podle závěrů kriminalistů ÚOKFK tak měla jednat zcela v rozporu s energetickým zákonem, neboť JUDr. Renata Vesecká, Ph.D. nesplňuje zákonem stanovenou podmínku pro výkon funkce místopředsedkyně ERÚ - uloženou povinnost mít nejméně 7 let praxe v oboru energetiky a z toho 3 roky v řídící nebo vedoucí funkci (podle § 17b odst. 4 písm. c energetického zákona).
  
Podle našich závěrů tak byla České republice způsobena škoda ve výši nejméně 1.056.033 Kč spočívající v platu vypláceném JUDr. Renatě Vesecké i s povinnými odvody zaměstnavatele za zaměstnance.
 
Trestní stíhání předsedkyně ERÚ Ing. Aleny Vitáskové je vedeno na svobodě. Dozorujícím státním zástupcem je Mgr. Kamil Špelda z Okresního státního zastupitelství v Jihlavě.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…