ÚOKFK SKPV: Ukončení vyšetřování fotbalové korupce

31.07.2015 10:30

Policisté Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK) v minulých dnech ukončili vyšetřování možného ovlivňování utkání 1. české fotbalové ligy, Fotbalové národní ligy, České fotbalové ligy, Juniorské fotbalové ligy, 1. ligy staršího dorostu a Poháru České pošty.

ÚOKFK SKPV: Ukončení vyšetřování fotbalové korupce
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

V této věci je obviněno celkem 22 osob, které jsou stíhány pro trestné činy podplacení a přijetí úplatku. Jedna osoba je navíc obviněna z trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti. Spisový materiál již byl tento týden předán státnímu zástupci Okresního státního zastupitelství ve Strakonicích.

Podle kriminalistů mělo v období od listopadu 2012 do září 2013 docházet ke kontaktům různých osob s některými hráči fotbalových klubů či s rozhodčími. Měly jim být nabízeny peníze (od desítek tisíc korun po částky vyšší než 1 milion korun) za to, že svým výkonem na hřišti ovlivní průběh fotbalových utkání dle daných instrukcí. Ovlivnění mělo zejména spočívat v počtu vstřelených branek jedním mužstvem během zápasů či v počtu vstřelených branek jedním mužstvem ve stanoveném časovém rozmezí. Někteří hráči měli tyto nabídky akceptovat, někteří je měli odmítnout. V několika případech z uzavřené dohody sešlo, neboť na utkání nebyl vypsán sázkový kurz či dle obviněných osob měl být vypsaný sázkový kurz nevýhodný.

Kriminalistům ÚOKFK se podařilo zadokumentovat popsaná jednání u celkem 31 fotbalových utkání. Konkrétně šlo o 3 zápasy 1. české fotbalové ligy (Gambrinus liga), 7 zápasů Fotbalové národní ligy (2. liga), 8 zápasů České fotbalové ligy (3. liga), 10 zápasů Juniorské fotbalové ligy, 2 zápasy Poháru České pošty a 1 zápas 1. ligy staršího dorostu.

Vyšetřování případu probíhalo ve spolupráci se slovenskými policisty v rámci společného mezinárodního vyšetřovacího týmu.

pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…