ÚOOÚ: Evropský parlament schválil nařízení o volném pohybu neosobních dat

15.11.2018 9:51

Evropský parlament má dobrou zprávu pro české podnikatele, kteří musí v současné době shromažďovat data zvlášť v každé zemi EU. Po obecném přístupu Rady totiž na začátku října schválil nařízení o volném pohybu neosobních dat.

ÚOOÚ: Evropský parlament schválil nařízení o volném pohybu neosobních dat
Foto: ČT
Popisek: ÚOOÚ

Schválené nařízení se do velké míry týká českých podnikatelů. Ti budou moci nabídnout nově své služby společnostem z celé EU bez starostí s budováním nových úložišť pro nová data.

Omezení umístění údajů bude povoleno pouze z důvodů vnitřní bezpečnosti. Jakékoli zbývající požadavky na lokalizaci dat budou muset být sděleny Evropské komisi a zveřejněny online, aby byla zajištěna shoda a transparentnost.

Nové nařízení se nijak nedotkne obecného nařízení o ochraně osobních údajů a nebude tak mít vliv na soukromí fyzických osob. V případě, že osobní a neosobní údaje budou zpracovány společně, použije se GDPR na část sady osobních údajů a zásada volného toku neosobních dat se bude striktně vztahovat na část neosobní. Obě nařízení by se proto neměla překrývat, ale naopak navzájem doplňovat.

Nařízení o volném pohybu neosobních dat vejde v platnost od 1. prosince 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…