ÚOOÚ: Ochrana soukromí je aktuálním tématem

16.12.2017 12:03

Koncem minulého týdne se v belgickém Gentu uskutečnila za účasti ÚOOÚ dvoudenní mezinárodní konference Freedom under pressure na téma současného vývoje ochrany soukromí a osobních údajů ve vztahu k bezpečnosti a propojení rozsáhlých informačních systémů.

ÚOOÚ: Ochrana soukromí je aktuálním tématem
Foto: ČT
Popisek: ÚOOÚ

Akce se kromě odborné veřejnosti zúčastnili zástupci Evropské komise, Evropského inspektora ochrany osobních údajů a zástupci jednotlivých národních úřadů.

„Živá debata a argumentace řečníků i diskutujících jen potvrdily, že ochrana soukromí je ve vztahu k rozšiřujícím se pravomocem bezpečnostních složek více než aktuálním tématem. Za velmi přínosné je možné označit zejména příspěvky týkající se zpracovávání rozsáhlých dat v policejních systémech za účelem predikce a předcházení trestné činnosti,“ uvedl zástupce ÚOOÚ, odborný rada kontrolního odboru Jan Oščipovský.

Vzhledem k aktuální snaze EU účinně reformovat stávající systém ochrany osobních údajů a zpracování těchto údajů napříč EU lze v blízké době na tato témata očekávat další diskuze.

 

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…