ÚOOÚ: Rok 2016 v číslech

21.03.2017 10:53

Více dotazů, konzultací a podání. Naopak méně podnětů na obchodní spam a žádostí o informace podle zákona 106. To je jen část čísel týkající se práce Úřadu pro ochranu osobních údajů (ÚOOU) v roce 2016.

ÚOOÚ: Rok 2016 v číslech
Foto: ČT
Popisek: ÚOOÚ

Úřad v březnu zveřejnil pravidelnou výroční zprávu, ze které například vyplývá, že vloni vyřídil 3117 dotazů a žádostí o konzultace. Tedy o 216 více než rok předtím. V meziročním srovnání zaznamenal Úřad také více podání a stížností. Zatímco vloni to bylo v součtu 1728, v roce 2015 šlo o 1665 případů.

Prakticky nezměněn zůstal meziročně počet zákonů, které ÚOOÚ připomínkoval. Vloni to bylo 74, o rok dříve 79.

Naopak nižší čísla vykazují statistiky Úřadu v případě žádostí podle zákona o svobodném přístupu k informacím. Ještě v roce 2015 jich přijal 75, o rok později už bylo žádostí jen 53.

Snížil se také počet podnětů v souvislosti s nevyžádanými obchodními sděleními, které jsou jednou z priorit ÚOOÚ. Před dvěma lety obdržel Úřad 5409 podnětů. Vloni už to ale bylo jen 3807, tedy o 1602 podnětů méně.

„Byl to první rok, kdy jsem mohla začít prosazovat své názory a změny v činnosti Úřadu a začaly se projevovat výsledky těchto změn,“ komentovala ve výroční zprávě předsedkyně ÚOOÚ Ivana Janů loňský rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…