ÚOOÚ: Seminář k bezpečnostním kamerám

25.04.2016 13:31

Ve dnech 13. a 14. dubna přednesli zástupci Úřadu pro ochranu osobních údajů prezentaci, která se zaměřila na požadavky na ochranu osobních údajů v souvislosti s instalacemi bezpečnostních kamer, na plnění informační a oznamovací povinnosti a na další důležité skutečnosti v rámci platné judikatury.

ÚOOÚ: Seminář k bezpečnostním kamerám
Foto: ČT
Popisek: ÚOOÚ

Akce, kterou organizovala společnost Axis Communications, se zúčastnilo zhruba 150 zaměstnanců společností vyrábějících kamerové systémy a dodavatelů těchto systémů.

Úvod do problematiky poskytl vedoucí oddělené stížností a konzultací ÚOOÚ Mgr. Ladislav Hejlík, diskusi vedl Ing. Milan Ševčík z téhož oddělení. Dotazy se týkaly mimo jiné provozování a zabezpečení kamerových systémů v obytných domech, firmách a školách, povinností správců osobních údajů, možnosti využití zpracovatele, nahlížení do záznamů, doby zpracování, možnosti zpřístupnění záznamů Policii České republiky, zveřejnění záznamů a fotografií fyzických osob na internetu, možností chránit kamerami majetek a domy včetně vozidel parkujících na veřejném prostranství, kamer na pracovišti a dalšího.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…