ÚOOÚ: Zveřejněn návrh akreditačních a certifikačních kritérií

15.12.2017 17:07

Úřad pro ochranu osobních údajů zveřejnil ve středu návrh kritérií pro akreditaci subjektů pro vydávání osvědčení a návrh kritérií pro vydávání osvědčení. Úřad nyní od odborné veřejnosti očekává podněty a připomínky pro projednávání agendy v rámci pracovní skupiny WP29.

ÚOOÚ: Zveřejněn návrh akreditačních a certifikačních kritérií
Foto: ČT
Popisek: ÚOOÚ

Nařízení EP a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES ve svých článcích 42 a 43 zavedlo mezi novými nástroji ochrany osobních údajů mechanismus pro vydávání pečetí, známek a osvědčení o ochraně údajů.

Úřad projednává proces a podobu akreditací s Českým institutem pro akreditaci. V rámci této spolupráce a po konzultaci s dalšími odbornými subjekty připravil tento návrh, který nyní předkládá k připomínkám odborné veřejnosti a zájemcům o problematiku certifikací a standardizací v oblasti ochrany osobních údajů.

Případné připomínky, návrhy či podněty k uvedenému materiálu přijímá Úřad do 20. ledna 2018.

Obdržená vyjádření využije Úřad v nejbližší době na pracovní skupině WP29 jako podklad k přípravě pokynů WP29 k problematice akreditací a certifikací (viz seznam pokynů WP29).

Jako předběžný termín publikace těchto pokynů WP29 je stanoven únor 2018. V návaznosti pak bude, i s přihlédnutím k výsledné podobě procesních pravidel pro akreditace v zákonu o zpracování osobních údajů, materiál dále upravován a doplňován o konkrétní požadavky týkající se určité oblasti, procesu či technologie zpracování osobních údajů.

Kritéria pro vydávání osvědčení a kritéria pro akreditaci (KVO) k ochraně osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…