ÚOOÚ: Zveřejňování osobních údajů ze živnostenského rejstříku

05.02.2015 15:08

Omezení rozsahu zveřejňovaných osobních údajů v živnostenském rejstříku se týká i těch, kteří je ze živnostenského rejstříku přebírají.

ÚOOÚ: Zveřejňování osobních údajů ze živnostenského rejstříku
Foto: ČT
Popisek: ÚOOÚ

Úřad pro ochranu osobních údajů informuje všechny, kteří zpracovávají a především zveřejňují osobní údaje fyzických osob podnikajících, získané ze živnostenského rejstříku, že nadále mohou zpracovávat jen údaje, které odpovídají novele živnostenského zákona účinné od 1. ledna 2015.

Od 1. ledna 2015 není v živnostenském rejstříku veřejně přístupná adresa bydliště či místo pobytu fyzické osoby podnikající. Po uplynutí čtyř let od zániku posledního živnostenského oprávnění pak nejsou v živnostenském rejstříku zveřejňovány žádné osobní údaje dané osoby. Je tedy nezbytné, aby ti, kteří osobní údaje ze živnostenského rejstříku před koncem roku 2014 přebrali, bezodkladně omezili rozsah zpracovávaných, především zveřejňovaných údajů tak, aby odpovídal novele zákona.

Fyzickým osobám, jejichž osobní údaje jsou i nadále zveřejňovány nad tento rámec, Úřad doporučuje, aby kontaktovaly provozovatele internetových stránek se žádostí o jejich odstranění. V případě, že jim nebude vyhověno, se mohou obrátit se stížností na Úřad s doložením své předchozí žádosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…