ÚP ČR nabídne klientům v Semilech moderní prostředí

17.11.2015 11:50

Od pondělí 23. 11. 2015 začne veřejnosti, v rámci agendy Zaměstnanosti, plně sloužit zrekonstruovaná budova Kontaktního pracoviště Úřadu práce ČR v Semilech na adrese Bořkovská 572. Klientům i zaměstnancům nabídne upravené prostory, bezbariérový vstup, a zmodernizovanou učebnu Informačního a poradenského střediska (IPS).

ÚP ČR nabídne klientům v Semilech moderní prostředí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce

V rámci stavebních úprav objektu došlo k výměně oken za plastová, ke zpevnění a k zateplení pláště, výměně topných těles, položení nových podlahových krytin a celkovému odlehčení budovy.

„Rekonstrukce značně přispěla k modernizaci prostor pro klienty ÚP ČR. Výraznou úpravou a zvětšením prošla zejména učebna IPS, která slouží pro skupinová setkání s našimi klienty a také v ní probíhají výběrová řízení, která realizujeme ve spolupráci se zaměstnavateli,“ shrnuje ředitelka Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Semilech Michaela Hánlová. Učebna je nově vybavená elektronickým zatahovacím systémem, dataprojektorem a plátnem. Oproti původnímu stavu je větší a má bezbariérový vstup.

Budova získala nový vzhled nejen zvenku, ale také interiér odpovídá požadavkům dnešní doby. V rámci projektu ji ÚP ČR vybavil vyvolávacím systémem a novým nábytkem, včetně samostatných boxů, ve kterých si klienti mohou vyhledávat zaměstnání na internetu nebo třeba napsat životopis a hned na místě zkonzultovat jeho formu a obsah se specialistou úřadu. Stěhování agendy Zaměstnanosti (trh práce, zprostředkování a poradenství) ze stávajících prostor na staronovou adresu proběhne ve dnech 19. – 20. 11. 2015, kdy bude dočasně omezen provoz úřadu. Během těchto dní mohou lidé i nadále podávat žádosti o všechny typy dávek, a to na adrese Bítouchovská 1, kde bude i nadále sídlit agenda nepojistných sociálních dávek.

Rekonstrukce budovy i její dovybavení proběhly v rámci Integrovaného operačního programu. Celý projekt si vyžádal náklady v hodnotě 17 260 tis. Kč. Celkem 85 % této částky poskytla EU, zbylých 15 % pak financovala ČR. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…