ÚP ČR představí POVEZ zaměstnavatelům na Zlínsku

06.02.2015 19:27

Jak se zapojit do projektu „Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců“ (POVEZ). Co vše mohou zaměstnavatelé v jeho rámci získat. Co je jeho cílem a jak prakticky probíhá jeho realizace. To vše a řadu dalších praktických informací se dozví účastníci semináře, který dne 11. 2. 2015 pořádá Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně. Akce proběhne od 10. 00 hodin ve Velké zasedací místnosti v VIII. patře budovy OSSZ ve Zlíně (třída Tomáše Bati 3792). Pozvání na akci už obdržely více než tři stovky subjektů.

ÚP ČR představí POVEZ zaměstnavatelům na Zlínsku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Generální ředitelství Úřadu práce ČR

Prostřednictvím projektu POVEZ mohou zaměstnavatelé získat finanční příspěvek na zvyšování odborných znalostí a dovedností svých zaměstnanců. Současně mohou dostat i příspěvek na mzdy vzdělávaných zaměstnanců po dobu jejich účasti na vzdělávací aktivitě. Do projektu se mohou zapojit i osoby samostatně výdělečně činné, a to jak se zaměstnanci, tak i bez nich.

Podpora je určena zájemcům, jejichž meziroční pokles tržeb nepřesáhne 15 %. O přiznání příspěvku a jeho výši rozhoduje konkrétní krajská pobočka ÚP ČR. Při posuzování žádostí bere mimo jiné v potaz, jestli poskytnutá podpora pomůže zlepšit situaci na konkrétním trhu práce, nebo zda bude mít vzdělání pozitivní dopad na podnik i samotného zaměstnance. Žadatel může v průměru čerpat maximálně 500 tis. Kč měsíčně. Celkem má ÚP ČR v rámci projektu k dispozici 1 mld. Kč.

„Účelem semináře je seznámit širší okruh zaměstnavatelů i osob samostatně výdělečně činných s projektem POVEZ, jeho kritérii i novými podmínkami, které jsou platné od února letošního roku,“ říká ředitelka Krajské pobočky ÚP ČR ve Zlíně Miriam Majdyšová.

V rámci semináře se zaměstnavatelé dozví, jak probíhá administrace projektu a co musí splňovat, aby je mohl ÚP ČR do projektu zařadit. Zástupci úřadu je upozorní na nejčastější chyby, kterých se žadatelé dopouští a poradí jim, jak se jich vyvarovat. V průběhu semináře bude věnován prostor diskuzi, v jejímž rámci mohou účastníci akce klást dotazy. Zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím e-mailu na adrese (jana.landorova@zl.mpsv.cz, monika.ozvoldova@zl.mpsv.cz), a to do pondělí 9. 2. 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …