ÚP ČR představí na Zlínsku perspektivní obory

11.11.2014 17:01

Ve dnech 12. 11. – 31. 12. 2014 se v prostorách Krajské pobočky ÚP ČR ve Zlíně představí zaměstnavatelé, kteří působí ve strojírenství a příbuzných oborech. Akce s názvem „Strojírenství – dobrá volba“ se zúčastní i vzdělávací zařízení, která připravují mladé lidi na práci ve strojírenských profesích. Vycházející žáci základních a odborných škol, stejně jako dospělí, budou mít možnost se informovat o nabídce vzdělávání nebo získat novou práci.

ÚP ČR představí na Zlínsku perspektivní obory
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Měsíc a půl trvající akce se rozběhne ve středu 12. 11. 2014 ve 12. 30 hodin v budově Krajské pobočky ÚP ČR ve Zlíně (Čiperova 5182). Na její organizaci se kromě ÚP ČR spolupodílí i strojírenská firma GENICZECH – M, spol. s r. o.

Zástupci Úřadu práce ČR pomohou návštěvníkům s orientací ve vzdělávací nabídce škol, žákům pak s volbou nejvhodnější profese z hlediska uplatnění na pracovním trhu a zprostředkují zaměstnání uchazečům a zájemcům o zaměstnání. Společná akce přinese i větší prohloubení spolupráce úřadu s lokálními zaměstnavateli. Součástí bude Burza práce, která se uskuteční dne 10. 12. 2014 v prostorách Krajské pobočky ÚP ČR ve Zlíně. Účast prozatím slíbilo 12 zaměstnavatelů působících ve strojírenství.

„Počítáme s tím, že prezentaci strojírenských firem by mohlo zhlédnout kromě návštěvníků a klientů ÚP ČR také 7 tříd základních a 6 tříd středních škol, které se v této době účastní aktivit v rámci poradenských programů Informačního a poradenského střediska pro volbu povolání ÚP ČR,“ říká ředitelka Krajské pobočky Úřadu práce ČR ve Zlíně Miriam Majdyšová.

Podle ní bude ÚP ČR v této praxi pokračovat a představí lidem firmy i z dalších odvětví. Od ledna 2015 by to měli být zaměstnavatelé v gumárenském a
plastikářském průmyslu a následně společnosti působící v dopravě.

O kvalifikované pracovníky v technických profesích mají zaměstnavatelé tradičně velký zájem, a to napříč všemi obory. Firmy nabízejí pracovní místa např. pro obráběče kovů, zámečníky, elektrikáře, soustružníky, slévače, svářeče a řezače plamenem, seřizovače, strojírenské techniky, manipulační a montážní dělníky nebo obsluhu obráběcích strojů. Přednost dávají proškoleným specialistům s praxí. „V tomto ohledu bohužel řada našich klientů nesplňuje požadavky zaměstnavatelů. Proto se firmám snažíme vycházet maximálně vstříc a v případě, že víme, co potřebují, jsme schopni pro ně vytipovat ty nejvhodnější uchazeče a připravit je, např. v rámci rekvalifikací.,“ shrnuje ředitel Odboru trhu práce ÚP ČR Jan Karmazín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…